Στα βήματα της αποπληρωμής ο ΠΑΟΚ

Στα βήματα της αποπληρωμής ο ΠΑΟΚ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη γενική συνέλευση ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη Δευτέρα 27 Απριλίου στα γραφεία της στην Τούμπα με βασικά θέματα στην ημερήσια διάταξη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την έκδοση ομολογιακού δανείου. Είναι βήματα που θεωρούνται απαραίτητα ώστε να αποπληρωθεί το χρέος της ΠΑΕ βάσει της νέας κυβερνητικής ρύθμισης και να απαλλαγεί ο «Δικέφαλος» από τον «βραχνά» δεκαετιών.

Σε ό,τι αφορά τον δανεισμό στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση της ΠΑΕ, είναι μια απόφαση που πάρθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ με γνώμονα την ταχύτητα των εξελίξεων. Ουσιαστικά οι μέτοχοι θα δώσουν το «πράσινο φως» για να δανειστεί η ΠΑΕ χρήματα από την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη «Dimera», ώστε να μη χαθεί χρόνος στην προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών που συνολικά θα φτάσουν τα 15 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ταμειακή διευκόλυνση του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος και τα χρήματα αυτά (το μεγαλύτερο μέρος τους) εν συνεχεία θα μετοχοποιηθούν σε επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το θέμα της αποπληρωμής του χρέους της ΠΑΕ προς το Δημόσιο μπαίνει στην τελική του ευθεία και λογικά μέσα στον Μάιο θα έχει διευθετηθεί και τυπικά. Ακολούθως, ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν το αναπτυξιακό πλάνο τους που αφορά όχι μόνο το αγωνιστικό, αλλά και παράλληλες στρατηγικού χαρακτήρα ενέργειες που θα «θωρακίσουν» την ΠΑΕ σε πολλά επίπεδα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος Γεωργιάδης θέλει να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Πάσχα και να προετοιμάσει την ομάδα του για το φινάλε της κανονικής διάρκειας ώστε να τη φέρει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση εν όψει των πλέι οφ. Απόντες από τη χθεσινή προπόνηση ήταν οι Αθανασιάδης, Νομπόα (κάκωση στο δεξί γόνατο), Βίτορ (κάκωση στο αριστερό πόδι), Περέιρα (άλγος στους κοιλιακούς) και Μακ, οι οποίοι ακολούθησαν ειδική θεραπεία, χωρίς πάντως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. Ο Τζιόλης που ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ο Ρικάρντο Κόστα ακολούθησε μόνο το πρώτο κομμάτι της χθεσινής προπόνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή