«Φάρμακο» μέσω του Κυπέλλου

«Φάρμακο» μέσω του Κυπέλλου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός από το αποψινό πρώτο ραντεβού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, για τον ημιτελικό γύρο της διοργάνωσης. Μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» για την 30ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Βίτορ Περέιρα και οι ποδοσφαιριστές του θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν με την απαραίτητη σοβαρότητα το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ώστε να πάρουν σκορ πρόκρισης. Βασική προϋπόθεση η μείωση των λαθών που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην Ηπειρο στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού τους, αλλά και η αξιοποίηση των όποιων ευκαιριών δημιουργήσουν στη Ριζούπολη, αφού στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα «πλήρωσαν» και την αναποτελεσματικότητά τους.

Πάντως, παραμένουν τα πολλά προβλήματα του Πορτογάλου τεχνικού για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αφού οι Μήτρογλου και Ελαμπντελαουί δεν έχουν ξεπεράσει τις μυϊκές ενοχλήσεις και δεν υπολογίζονται, όπως και οι Μανιάτης και Ντουρμάζ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης στην Ιταλία. Ο Ντουρμάζ κάνει αγώνα δρόμου για να αποθεραπευτεί και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Βίτορ Περέιρα δεν υπολογίζει ακόμη τον Μπάλας Μέγερι που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ για αγωνιστικούς λόγους εκτός αποστολής έμειναν οι Αφελάι, Κασάμι και Αυλωνίτης. Στην αποστολή βρίσκονται και οι νεαροί Βούρος και Λάτσι. Συνοπτικά, στη διάθεση του προπονητή του Ολυμπιακού είναι οι Ρομπέρτο, Γιαννιώτης, Μποτία, Βούρος, Μπουχαλάκης, Μπενίτες, Λάτσι, Εντινγκά, Φουστέρ, Μιλιβόγεβιτς, Διαμαντάκος, Μαζουακού, Ντοσεβί, Φορτούνης, Σιόβας, Ντομίνγκεζ, Σαλίνο, Χάρα.

Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσε ο Απόλλων την προετοιμασία του για τον αγώνα με τους «Πειραιώτες». Μετά την τελευταία προπόνηση, ο Αλέκος Βοσνιάδης ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία βρίσκονται είκοσι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Ταΐρη, Πασάι, Βασιλαντωνόπουλο, Γκόλια, Λίτση, Κύργια, Κοτσώνη, Γεωργίου, Πινέιρο, Ψιάνο, Λαγό, Καραδέμητρο, Χατζή, Ηρακλή, Αρσιτς, Μπαμ Μπαμ, Τζιώρα, Ανγκούλο, Φουκαρά, Σουάνη.

Ο πρώτος ημιτελικός της Ριζούπολης θα αρχίσει στις 19.00. Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ξάνθη. Θα φιλοξενηθεί στο Καυταντζόγλειο Στάδιο και θα αρχίσει στις 17.00. Οι ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 29 και 30 μηνός, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί από την ΕΠΟ οι λεπτομέρειες. Ακόμη, στον «αέρα» βρίσκεται η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού. Αρχικώς έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Μαΐου, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως τυπικά γηπεδούχος του τελικού θα είναι η ομάδα η οποία θα πάρει την πρόκριση από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή