Στην τελική ευθεία με… λαμπάδες τίτλου

Στην τελική ευθεία με… λαμπάδες τίτλου

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στη χώρα μας η ποδοσφαιρική δραστηριότητα να διάγει περίοδο πασχαλινών διακοπών, όμως στην Ευρώπη τα πρωταθλήματα μπαίνουν πλέον στην τελική τους ευθεία, με τις κορυφαίες μάλιστα ομάδες να έχουν και τα προημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης εβδομάδας κατά νου.

Ετσι, την ώρα που οι Ελληνες θα πηγαίνουν προς την εκκλησία για να ακούσουν το Χριστός Ανέστη, στην Ισπανία η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα θα δοκιμάζεται στην ελάχιστα φιλόξενη έδρα της Σεβίλλης· ενώ στη χώρα μας τα κόκκινα αυγά θα περνούν από συνεχή… κρας τεστ, η Νάπολι θα… τα τσουγκρίζει με τη Φιορεντίνα σε μια μάχη εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, και καθώς οι… σόδες θα ανοίγουν μετά τον πασχαλινό οβελία, στην άλλη άκρη της Ευρώπης θα ανοίγει η αυλαία του μεγάλου ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Κυριακή απόγευμα λοιπόν (18.00), ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο Ολντ Τράφορντ την… άσπονδη συμπολίτισσα Σίτι, έχοντας μόλις καταφέρει να την ξαναπεράσει ύστερα από δύο σχεδόν χρόνια πρωτοκαθεδρίας των «Σίτιζενς» στη μεγαλούπολη της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Κι αν στις εκκλησίες μας είναι η μέρα της λειτουργίας της Αγάπης, στο Ολντ Τράφορντ η… αγάπη μάλλον θα μείνει απέξω από το γήπεδο, καθώς όπως λένε κι οι Αγγλοι στη γλώσσα τους, δεν υπήρχε ποτέ αγάπη για να χαθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Η συγκυρία μάλιστα φαντάζει αρκετά ευνοϊκή για τη γηπεδούχο Γιουνάιτεντ, αφού όχι μόνο έχει σκαρφαλώσει με τα… ψέματα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πάνω από την πρωταθλήτρια Σίτι, αλλά και βρίσκει την αντίπαλό της σε κακό φεγγάρι, μετά από οδυνηρή ήττα – αποχαιρετισμό στις ελπίδες τίτλου στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Δεν πάει παρά ένας μόνο χρόνος αφότου ο τεχνικός της Σίτι, Μανουέλ Πελεγρίνι είχε δηλώσει με αλαζονεία ότι στο Μάντσεστερ τώρα υπάρχει μόνο μία ομάδα κι αυτή είναι η Σίτι. Οι πέντε σερί νίκες της Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Χάαλ, έχουν φέρει τους «Κόκκινους Διαβόλους» πάνω από τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ, παρά την απουσία του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που πάντως αναμένεται να είναι στην αποστολή για το μεθαυριανό ντέρμπι. Αλλωστε τέσσερις σερί νίκες της Σίτι στα ισάριθμα τελευταία ντέρμπι είναι πάρα πολλές για τους φίλους της Γιουνάιτεντ, που επί Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχαν τη Σίτι για… κοκορέτσι.

Λίγο νωρίτερα την Κυριακή, στην έδρα της ΚΠΡ η Τσέλσι θα αναζητήσει τους πρώτους τρεις από τους 16 βαθμούς που χρειάζεται σε οκτώ αγώνες για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Η δεύτερη Αρσεναλ παίζει το Σάββατο στην έδρα της Μπέρνλι, ενώ η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Δευτέρα του Πάσχα τη Νιουκάστλ.

Η ελπίδα της Ρεάλ

Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα δίνει στις 21.00 αύριο ένα από τα τελευταία τεστ τίτλου στη Σεβίλλη, με τη διεκδικήτρια Ρεάλ να υποδέχεται στις 17.00 την Εϊμπάρ. Στο Καμπιονάτο κυριαρχεί η αναμέτρηση της Νάπολι – Φιορεντίνα στις 16.00 της Κυριακής, ενώ η πρωτοπόρος και βέβαιη για τον τίτλο Γιουβέντους παίζει στην έδρα της ουραγού Πάρμα αύριο στις 19.00. Τέλος στη Γερμανία δεσπόζουν οι αυριανές αναμετρήσεις Αμβούργο – Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν – Αιντραχτ και Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή