Χωρίζουν το καλοκαίρι οι δρόμοι του Κλοπ με την Ντόρτμουντ

Χωρίζουν το καλοκαίρι οι δρόμοι του Κλοπ με την Ντόρτμουντ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να αποχωρήσει ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπως επιβεβαίωσε χθες ο γερμανικός σύλλογος.

Αν και έχει συμβόλαιο έως το 2018, ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την Ντόρτμουντ και την οδήγησε στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας της καθώς και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται ότι έχει ανάγκη από νέες προκλήσεις και εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει τον Ιούνιο από την ομάδα όπου λατρεύτηκε.

Ο 47χρονος με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη δυναμική προσωπικότητα πήρε την Ντόρτμουντ των οικονομικών προβλημάτων και την έφερε δύο φορές στην κορυφή της Γερμανίας και για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ανέδειξε πλειάδα παικτών, κάποιοι από τους οποίους στέφθηκαν και παγκόσμιοι πρωταθλητές πριν από εννιά μήνες στη Βραζιλία.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη των επτά στην ομάδα, που βρέθηκε και στη ζώνη του υποβιβασμού για μεγάλο διάστημα πριν ανέλθει τώρα στη 10η θέση. «Εχω πει κατά καιρούς πως όταν νιώσω ότι δεν είμαι πια ο τέλειος προπονητής γι’ αυτόν τον μοναδικό σύλλογο, θα το δηλώσω» είπε χθες.

Η αναπάντεχη ανακοίνωση της αποχώρησης του Κλοπ τον έκανε αμέσως τον επικρατέστερο διάδοχο τόσο του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα όσο και του Μανουέλ Πελεγρίνι στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με ισπανικά και βρετανικά δημοσιεύματα. Κατ’ άλλους μπορεί να βρεθεί και στον πάγκο της Ρεάλ. Πιθανός διάδοχός του στην Ντόρτμουντ είναι ο Τόμας Τούχελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή