Τα μετάλλια του Μονπελιέ δίνουν ώθηση μέχρι το Ρίο

Τα μετάλλια του Μονπελιέ δίνουν ώθηση μέχρι το Ρίο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις… ευρωπαϊκές δάφνες του Μονπελιέ, οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής θα βρεθούν στο γυμναστήριο του Αγίου Κοσμά. Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια, το χάλκινο του Βλάση Μάρα και τα πολύ καλά πλασαρίσματα των Βασιλική Μιλλούση (5η στη δοκό) και του Νίκου Ηλιόπουλου (12ος στο σύνθετο ατομικό) στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας αφήνουν πολλές ελπίδες εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου θα κριθούν οι προκρίσεις για το Ρίο. Βέβαια, πριν από αυτό προηγούνται οι Αγώνες του Μπακού.

«Στο σύνολο όλα τα παιδιά πήγαν καλά. Στο έδαφος ο Κοσμίδης έμεινε εκτός τελικού όπως όλα τα φαβορί επειδή το ταπί ήταν καινούργιο και αυτό οδήγησε τους πάντες σε λάθη, στον πλάγιο ίππο ο Κόλλιας απέκτησε την πρώτη του εμπειρία, στους κρίκους ο Πετρούνιας ήταν εκπληκτικός, στο μονόζυγο ο Μάρας πήρε άλλο ένα μετάλλιο, ενώ στο σύνθετο ατομικό ο Ηλιόπουλος ήταν άψογος και «έβγαλε» χωρίς πτώση και τα έξι όργανα» δήλωσε ο προπονητής των ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

Στο Μονπελιέ οι κριτές αναγνώρισαν την αξία του Λευτέρη Πετρούνια και του έδωσαν το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Ο νέος «άρχοντας των δαχτυλιδιών» διέθετε τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα προγράμματα αλλά στις μεγάλες διοργανώσεις οι κριτές τον άφηναν εκτός βάθρου. «Από εδώ και πέρα θα τον βλέπουν διαφορετικά και αυτό μας δίνει άλλον αέρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Είχε παρατραβήξει το θέμα με την άδικη αντιμετώπιση που είχε στα προηγούμενα ευρωπαϊκά και παγκόσμια» τόνισε ο κ. Ράφτης.

Στην πόλη της Γαλλίας, το 2012, ο Βλάσης Μάρας είχε κατακτήσει το τελευταίο μετάλλιο σε μεγάλο αγώνα. Τρία χρόνια μετά, ο πρωταθλητής του μονόζυγου φώναξε και πάλι «παρών» κατακτώντας την τρίτη θέση. «Η διάκριση θα μου ανεβάσει την ψυχολογία. Στο παγκόσμιο θα προσθέσω στο πρόγραμμά μου και άλλη μία άσκηση και θα διεκδικήσω ένα μετάλλιο προκειμένου να προκριθώ στους Ολυμπιακούς του Ρίο» υπογράμμισε ο 32χρονος, o οποίος έχει στην κατοχή του οκτώ μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της πέτυχε στο Μονπελιέ η Βάσω Μιλλούση. Ηρθε 5η στη δοκό ισορροπίας. Η πτώση στην έξοδο της στέρησε μία θέση στο βάθρο. «Με ικανοποιεί ως αποτέλεσμα, αν και το ήθελα το μετάλλιο. Αν δεν έκανα την πτώση, θα τερμάτιζα μέσα στην πρώτη τριάδα. Η προσπάθεια, πάντως, συνεχίζεται. Θα αγωνιστώ στους Ευρωπαϊκούς του Μπακού όπου θέλω να διακριθώ» δήλωσε η γυμνάστρια.

Η 12η θέση του Νίκου Ηλιόπουλου στο σύνθετο ατομικό μπορεί να μην έχει την… αίγλη των μεταλλίων όμως πρόκειται για μία σπουδαία επίδοση, καθώς ο Πατρινός γυμναστής ως «συνθετάκιας» θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας για πρόκριση στο Ρίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή