Ανοιχτή και σήμερα η πόρτα του ανακριτή

Ανοιχτή και σήμερα η πόρτα του ανακριτή

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι πρόσωπα συνδεόμενα με το ποδόσφαιρο πέρασαν χθες από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΟ έως τον Δεκέμβριο 2014, Γιώργο Σαρρή, τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν παρατηρητή διαιτησίας της Σούπερ Λιγκ, Θανάση Μπριάκο, το πρώην μέλος της ΚΕΔ και νυν παρατηρητή διαιτησίας της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Δούρο, τον διεθνή και της Σούπερ Λιγκ διαιτητή Θανάση Γιάχο, τον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου, Γιάννη Αγγελόπουλο και τον τεχνικό διευθυντή της Βέροιας, Γιώργο Λαναρή. Απαντες πήραν προθεσμία ώς τις αρχές του επόμενου μήνα προκειμένου να απολογηθούν.

Στον κ. Σαρρή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρ. Κορέα και φέρεται να αντιμετωπίζει, εκτός των άλλων, την κατηγορία της σύστασης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στα δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ, Θ. Μπριάκο και Γ. Δούρο, φέρεται να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αρ. Κορέα, για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» την περίοδο που ήταν στην ΚΕΔ α) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δ) δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η εμπλοκή του διαιτητή Αθ. Γιάχου αφορά, κατά πληροφορίες, τις αποφάσεις του στον τελικό του κυπέλλου του 2013 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι ο έκτος διαιτητής Σούπερ Λιγκ που κλήθηκε από τον ανακριτή για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ηδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους Κάμπαξη, Αμπάρκιολη, Ιωαννίδη, Σπάθα και Δημητρόπουλο, ενώ επίκειται κατά πληροφορίες κλήση τουλάχιστον ενός ακόμη.

Κατηγορία απαγγέλθηκε και στον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου Ι. Αγγελόπουλο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, και αντιπρόεδρο του Ατρόμητου, Β. Μπαταγιάννη, η κατηγορία είναι για δωροδοκία και δωροληψία σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1 (4/2/15) επειδή βάσει της ένορκης κατάθεσης του διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Τ. Φύσσα, ο τότε προπονητής του Ατρόμητου, Σα Πίντο, του είπε πως για το συγκεκριμένο ματς του ζητήθηκε να μη χρησιμοποιήσει τους Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Κιβρακίδη και Κατσουράνη. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Ατρόμητος που με ανακοίνωση «εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για την εμπλοκή της ομάδας μας σε κατηγορίες που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας…».

Σήμερα από το γραφείο του ανακριτή θα περάσουν για να απολογηθούν πρόσωπα που είχαν κληθεί για να τους απαγγελθούν κατηγορίες στις αρχές Απριλίου και αύριο ηγετικά στελέχη της ΕΠΟ και ένας πρόεδρος ΠΑΕ Σούπερ Λιγκ για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κατηγορουμένων αναμένεται να αυξηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή