Τσάμπιονς Λιγκ: Καταιγιστική η Μπάγερν Μονάχου

Τσάμπιονς Λιγκ: Καταιγιστική η Μπάγερν Μονάχου

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιβλητικό τρόπο η Μπάγερν Μονάχου και με… επαγγελματικό η Μπαρτσελόνα, ξεπέρασαν τα εμπόδια των Πόρτο και Παρί Σεν Ζερμέν, αντίστοιχα, και βρέθηκαν στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 6-1 των Πορτογάλων και οι Καταλανοί με 2-0 των Παριζιάνων.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν είχε το δύσκολο έργο της ανατροπής του 3-1 στο «Ντραγκάο». Δύσκολη όμως, αν όχι εφιαλτική, αποδείχθηκε η βραδιά για τους Πορτογάλους. Ζώντας έναν απόλυτο εφιάλτη είδαν τους Αλκάνταρα (14΄), Μπόατενγκ (22΄), Λεβαντόφσκι (27΄, 40΄) και Μίλερ (36΄) να διαμορφώνουν το σκορ στο 5-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Οι ελπίδες για πρόκριση μετατράπηκαν σε προσπάθεια αποφυγής ενός διασυρμού, με τους φιλοξενούμενους τελικά να ανησυχούν -έστω και για λίγο- τους αντιπάλους τους. Στο 73΄ ο Μαρτίνεζ σημείωσε το 5-1 και στο 77΄ ο ίδιος παίκτης είχε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 5-2, σκορ που θα έβαζε ξανά τους Πορτογάλους στο κόλπο της πρόκρισης, αφού το αποτέλεσμα που κυνηγούσαν ήταν το 5-3. Ωστόσο, η προσπάθεια κατέληξε άδοξα, αφού στο 88΄ ο Τσάμπι Αλόνσο διαμόρφωσε με εκτέλεση φάουλ το 6-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια (72΄ Ρόντε), Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Τσάμπι Αλόνσο, Αλκάνταρα (90΄ Ντάντε), Γκέτσε (86΄ Βάιζερ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Ρέγιες (33΄ Περέιρα), Κασεμίρο, Μπραχίμι (67΄ Εβάντρο), Ερέρα, Τόρες, Κουαρέσμα (46΄ Ρούμπεν Νάβας), Μαρτίνεζ.

Στη Βαρκελώνη, το έργο της Μπαρτσελόνα ήταν εύκολο μετά το 0-3 στο Παρίσι. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα του φαβορί και με δύο γκολ του Σουάρες (14΄, 34΄) πήραν προβάδισμα με 2-0. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπορούσε να αντισταθεί, με αποτέλεσμα το δεύτερο μέρος να είναι τυπική διαδικασία. Η Μπάρτσα κατέβασε ταχύτητα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στην Παρί να κάνει αισθητή την παρουσία της, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Βεράτι (59΄), Ιμπραΐμοβιτς (73΄), Καβάνι (79΄).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (55΄ Σέρχι), Ινιέστα (46΄ Τσάβι), Σουάρες (75΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Καμπάιγ (66΄ Λούκας), Ματουιντί (80΄ Ραμπιό), Βεράτι, Παστόρε, Καβάνι (80΄ Λαβέτσι), Ιμπραΐμοβιτς.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι αποψινές ρεβάνς, όπου κυριαρχεί το μαδριλένικο ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο. Αποδεκατισμένη η Ρεάλ θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ επί της Ατλέτικο, κάτι όμως που δεν έχει κάνει ποτέ φέτος.

Στον επαναληπτικό του 0-0 στο Βιθέντε Καλδερόν, η Ρεάλ θα είναι απόψε χωρίς τους Μπέιλ, Μπενζεμά, Μαρσέλο και -κυρίως- τον Μόντριτς. Αντιθέτως ο Ντιέγο Σιμεόνε θα έχει στην ενδεκάδα της Ατλέτικο τον Μάντζουκιτς που συνήλθε από τους μικροτραυματισμούς του.

Την ίδια ώρα στο Μονακό ο τεχνικός της γηπεδούχου Λεονάρντο Ζαρντίμ θα εφαρμόσει το σχέδιό του για την ανατροπή του προβαδίσματος με 1-0 που έχει από τον πρώτο αγώνα η Γιουβέντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή