Πρώτο βήμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

Πρώτο βήμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της ιστορίας του σε σειρά τελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών. Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα και με ηγέτη τον Γκόμεζ, νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ (25-16, 33-31, 20-25, 25-23) και χρειάζεται ακόμη δύο νίκες για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες την Κυριακή, στην έδρα των «ερυθρολεύκων» (17.00).

Με τη στήριξη περίπου 5.000 φιλάθλων του, ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ και βρέθηκε πίσω με 2-6. Εκεί, όμως, τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Σαφράνοβιτς που έφερε τους γηπεδούχους στη θέση του «οδηγού». Ενα προβάδισμα που το διατήρησαν μέχρι το τέλος, καθώς οι παίκτες των φιλοξενουμένων υπέπεσαν σε εύκολα λάθη.

Ανάλογη ήταν η εικόνα στην αρχή και του δεύτερου σετ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μπλοκ και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πρώτος σε σετ μπολ. Οι δύο «μονομάχοι» είχαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το σετ, ενώ ο Γκόμεζ έκανε το τελικό 33-31.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Με ηγέτες Ντιάτσκοφ και Στεφάνου, επωφελήθηκαν από την απουσία Σαφράνοβιτς (τραυματίστηκε) και μείωσαν σε 2-1.

Η συνέχεια ανήκε στον Γκόμεζ. Ο 33χρονος ήταν «ασταμάτητος», εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του και πρωταγωνίστησε στη νίκη της ομάδας του. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 10 άσους, 57 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων. Ο Γκόμεζ έπαιξε σε τέσσερα σετ και είχε 36 πόντους. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσους, 55 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων. Τους περισσότερους πόντους για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Ντιάτσκοφ (23).

«Και οι δύο ομάδες δεν είχαμε σταθερή απόδοση. Αυτό οφείλεται στην κούραση από τα δυνατά παιχνίδια των ημιτελικών. Τα παιδιά είναι κουρασμένα και πρέπει να δούμε πώς θα ξεκουραστούν», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης. Στα λάθη των παικτών του στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης: «Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά κάναμε τραγικά λάθη. Ο Γκόμεζ είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, προσπαθήσαμε να τον αντιμετωπίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτός έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Μετρήσαμε τις δυνάμεις μας και μπορούμε να γυρίσουμε τη σειρά».

• Στην Κυψέλη μεταφέρεται σήμερα η σειρά των τελικών της Α1 γυναικών. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (20.00) τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες» προηγούνται με 1-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή