Ιστορικό νταμπλ πέτυχε ο ΠΑΟΚ

Ιστορικό νταμπλ πέτυχε ο ΠΑΟΚ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε ύστερα από τρία χρόνια η κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος στο βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολυμπιακό, επικράτησε με 3-0 (25-16, 25-19, 25-23) και με 3-0 νίκες έγραψε την πρώτη χρυσή σελίδα της ιστορίας του στο άθλημα. Η εφετινή περίοδος ήταν η ωραιότερη για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς έχει πανηγυρίσει και το κύπελλο. Πρόκειται για το πρώτο νταμπλ στην 89χρονη ιστορία του σωματείου (αν εξαιρέσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο).

Το «Παλατάκι» χθες είχε φορέσει τα… καλά του και 8.000 φίλαθλοι περίμεναν τη στέψη του νέου βασιλιά του ελληνικού βόλεϊ. Οι δύο νίκες του ΠΑΟΚ στα πρώτα παιχνίδια και η απόδοση των παικτών του είχε… γείρει από νωρίς τη ζυγαριά προς την πλευρά των γηπεδούχων. Και οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά. Με ηγέτες τους Ερνάντο Γκόμεζ και Χαβιέ Χιμένες, καλή υποδοχή και μπλοκ υπερίσχυσε εύκολα στο πρώτο σετ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο. Στο τρίτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η εμπειρία του Βασίλη Κουρνέτα στα κρίσιμα σημεία έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το μπλοκ του Κουρνέτα πάνω στον Χριστοφιδέλη σηματοδότησε και την αρχή της γιορτής για τους φίλους της ομάδας. Εκατοντάδες μπήκαν μέσα στο γήπεδο ενώ οι παίκτες με ηγέτη -και στα πανηγύρια- τον Γκόμεζ περιέφεραν το τρόπαιο σε κάθε γωνιά του γηπέδου. «Είναι κάτι πρωτοφανές αυτό που ζούμε. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δει τέτοιες στιγμές, ούτε και οι περισσότεροι από μας που είμαστε τόσα χρόνια στο βόλεϊ. Ηρθε πολύ κόσμος στο γήπεδο», δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Καλμαζίδης.

Πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ο Ερνάντο Γκόμεζ (17 πόντοι). «Δεν μπορώ να εκφράσω αυτά που νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ολοι δουλέψαμε για να έρθει αυτός ο τίτλος», τόνισε ο 33χρονος από τη Βενεζουέλα.

• Η Λαμία νίκησε τη ΜΕΝΤ με 3-2 (25-21, 15-25, 25-16, 24-26, 15-9) και παρέμεινε στην Α1 ανδρών.

• Στο κλειστό της Κυψέλης, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τον Ολυμπιακό (20.00) στον 4ο τελικό της Α1 βόλεϊ γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» προηγούνται με 2-1 στις νίκες και θέλουν τη νίκη που θα τους χαρίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο τους. Οι «πράσινες» θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν τη σειρά σε 5ο αγώνα ώστε να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή