Ολυμπιακός και Ξάνθη το ζευγάρι του τελικού

Ολυμπιακός και Ξάνθη το ζευγάρι του τελικού

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας «σφράγισε» χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Skoda Ξάνθη, που αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τον Ηρακλή και προκρίθηκε χάρη στη νίκη της με 1-0 στη Θεσσαλονίκη. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που χθες στο «Καραϊσκάκη» ήρθε ισόπαλος με τον Απόλλωνα, με σκορ 1-1. Στον πρώτο αγώνα στη Ριζούπολη είχε επικρατήσει με 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τον Απόλλωνα. Το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, με γκολ του Ανγκούλο στο 43΄, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Οι «Πειραιώτες» πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες και έφθασαν τελικώς στην ισοφάριση, με τον Μπενίτες στο 83΄. Τρία λεπτά νωρίτερα, ακυρώθηκε γκολ του Ντοσεβί ύστερα από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη για οφσάιντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μασουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά (72΄ Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (62΄ Φουστέρ), Ντομίνγκεζ, Χάρα (62΄ Μιλιβόγεβιτς), Μπενίτες.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Πίτκας, Κύργιας, Χατζής, Λίτσης, Κοτσώνης, Ηρακλής, Αρσιτς (89΄ Γκόλιας), Χαλκιαδάκης (81΄ Πινέιρο), Βασιλαντωνόπουλος, Φαρινόλα (69΄ Σουάνης), Ανγκούλο.

Στην Ξάνθη, ο Ηρακλής στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 34΄ με τον Πασά και στο 42΄ με τον Ρομάνο. Οι γηπεδούχοι είχαν μία μεγάλη φάση με τον Καπετάνο στο 6΄. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ισορροπίες άλλαξαν μετά την αποβολή του Ρομάνο στο 60΄. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η αναμέτρηση διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά λόγω έντασης από τους οπαδούς του Ηρακλή. Με δέκα παίκτες, ο «Γηραιός» δεν μπορούσε να φθάσει με αξιώσεις στην επίθεση, ενώ αντίθετα η Ξάνθη δημιούργησε καλές ευκαιρίες να σκοράρει, όπως στο 71΄ με τον Μπέρτο και στις καθυστερήσεις με τον Κλέιτον.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90΄ Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53΄ Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75΄ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (88΄ Κάσσος), Πασάς (81΄ Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή