Αποδεκατίστηκε η Μπάγερν Μονάχου

Αποδεκατίστηκε η Μπάγερν Μονάχου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός κακού μύρια έπονται για την Μπάγερν Μονάχου, αφού δεν έφτανε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Γερμανίας προχθές το βράδυ από τη μεγάλη της αντίπαλο τις τελευταίες δεκαετίες, Μπορούσια Ντόρτμουντ, και μάλιστα εντός έδρας, αλλά έσβησαν τα όνειρα για ένα ακόμη τρεμπλ και, κυρίως, η ομάδα θυμίζει… νοσοκομείο από τους νέους τραυματισμούς παικτών που προστέθηκαν στους παλιούς λίγες μόλις μέρες πριν από τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα.

Η Ντόρτμουντ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια του μονού ημιτελικού στο Μόναχο και νίκησε με 2-0 στα πέναλτι, καθώς οι Βαυαροί είχαν μηδέν στα τέσσερα, με τις δύο πρώτες εκτελέσεις τους να φεύγουν άουτ ενώ οι παίκτες της γλιστρούσαν στο σημείο του πέναλτι.

Η ατυχία ήταν μεγάλη για τον Αριεν Ρόμπεν, που 16 λεπτά μετά την επιστροφή του στους αγώνες από τραυματισμό υπέστη νέο μυϊκό πρόβλημα και θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν. Επιπλέον ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έσπασε το σαγόνι και τη μύτη του, ενώ έπαθε και διάσειση λόγω σύγκρουσης με τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ.

«Δεν υπάρχει τίποτε θετικό σε μια ήττα» είπε με εμφανή απογοήτευση ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίγκε, «θα πρέπει να συνέλθουμε και να μπούμε στο γήπεδο κόντρα στην Μπαρτσελόνα με ανανεωμένη ορμή», πρόσθεσε. Παραμένει άγνωστο το διάστημα της απουσίας του. Προς το παρόν θα «κάνει παρέα» στους επίσης τραυματίες Φρανκ Ριμπερί, Νταβίντ Αλάμπα και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ.

Συμφωνία – μαμούθ

Πέρα όμως από τις βραχυπρόθεσμες απώλειες, η Μπάγερν εξασφάλισε χθες τα μακροπρόθεσμά της κέρδη, χάρη στη συμφωνία – μαμούθ σε ύψος και διάρκεια που συνήψε με γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών. Το ντιλ προβλέπει να ντύνεται η Μπάγερν από τη συγκεκριμένη εταιρία έως το 2030 και να λαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 900 εκατ. ευρώ, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ για… τον κόπο της. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει και ποσοστό 8,33% των μετοχών της βαυαρικής ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, αυτή της Ντόρτμουντ, η πρόθεση του συλλόγου είναι να αποχαιρετήσει τον τεχνικό της, Γιούργκεν Κλοπ το καλοκαίρι με το τρόπαιο του κυπέλλου. «Θα πρόκειται για έναν θαυμάσιο και κατάλληλο αποχαιρετισμό», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Μίχαελ Ζορκ, ελπίζοντας ότι η ομάδα του θα νικήσει στις 30 Μαΐου τη Βόλφσμπουργκ που χθες πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή