Ωρα «μηδέν» για το ποδόσφαιρο

Ωρα «μηδέν» για το ποδόσφαιρο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η διαβούλευση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με τις ποδοσφαιρικές αρχές έπειτα από τη ρήξη που επήλθε την περασμένη Πέμπτη ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή και την ΕΠΟ, η οποία αντέδρασε στις τροποποιήσεις που έγιναν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής υποστηρίζοντας ότι «χάθηκε το κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης» από τη στιγμή που έγιναν χωρίς να προηγηθεί η απάντηση των διεθνών ομοσπονδιών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA και κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι λειτουργεί εκβιαστικά και παρελκυστικά.

Τόσο η ΕΠΟ όσο και η πλευρά της κυβέρνησης είχαν επαφές με αξιωματούχους της UEFA ελληνικής καταγωγής, η μεν ΕΠΟ, που ανεπισήμως διαρρέει ότι θα υπάρξει αποκλεισμός, για να επισημάνει τις αντιρρήσεις της με το νομοσχέδιο, η δε κυβέρνηση για να επιβεβαιώσει ότι ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού «grexit» έχει ελαχιστοποιηθεί.

Πλέον, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη το διακύβευμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και οι δικαιολογημένες, από την κατάσταση γενικευμένης διαφθοράς που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου, νομοθετικές παρεμβάσεις να γίνουν και να αποφευχθεί η τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Την περασμένη Πέμπτη ο ανακριτής Διαφθοράς, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης να διαιτητεύουν αγώνες στους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας Κ. Ιωαννίδη, Ι. Κάμπαξη και Απ. Αμπάρκιολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε ακόμα τρεις διαιτητές της ίδιας κατηγορίας που έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν. Πρόκειται για τους Γιάχο, Σπάθα –αμφότεροι είναι διεθνείς– και Δημητρόπουλο.

Αύριο και την Τρίτη θα συνεχιστούν οι απολογίες κατηγορουμένων. Από το γραφείο του ανακριτή αναμένεται να περάσουν μέλη πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου, διαιτητές, πρώην μέλη της ΚΕΔ και πρόεδρος ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας. Ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται στους 26. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θεωρούνται οι δέκα, από τους οποίους οι εννέα κατέχουν ή κατείχαν μέχρι πριν από λίγο καιρό ηγετικές θέσεις στην ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή