Απαγόρευση εξόδου σε διαιτητή

Απαγόρευση εξόδου σε διαιτητή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επέβαλε ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης στον διαιτητή Σούπερ Λίγκας Αλ. Δημητρόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης». Ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος κρίνεται επιεικέστερος από αυτόν της απαγόρευσης διαιτησίας που επεβλήθη στους Ι. Κάμπαξη, Κ. Ιωαννίδη και Απ. Αμπάρκιολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης. Επίσης, ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος δεν αποτελεί πρόβλημα ως προς τις διαιτητικές του δραστηριότητες, αφού δεν είναι διεθνής διαιτητής…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγώνες με διαιτητή τον Δημητρόπουλο που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη είναι ο αγώνας κυπέλλου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός που διεκόπη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων και ο αγώνας πρωταθλήματος Βέροια – Κέρκυρα 2-0 –αμφότεροι διεξήχθησαν τη σεζόν 2012 – 2013– καθώς και ο φετινός αγώνας πρωταθλήματος ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-3.

Εκτός των προαναφερθέντων διαιτητών, κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι διεθνείς Ηλ. Σπάθας για τον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1 που έγινε πέρυσι και για τον φετινό Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 0-0 και Αθ. Γιάχος για τον τελικό κυπέλλου 2013 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης.

Η παρέλαση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου από το γραφείο του ανακριτή θα συνεχιστεί σήμερα, οπότε αναμένεται να απολογηθούν ο πρόεδρος του Ατρόμητου Γ. Σπανός και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ι. Αγγελόπουλος.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο περιλαμβάνεται και στην εβδομαδιαία επισκόπηση των ΜΜΕ από την Interpol, η οποία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη FIFA και τη ΔΟΕ προκειμένου να παρακολουθεί τα φαινόμενα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα. Οι αναφορές για την Ελλάδα βασίζονται σε δημοσιεύματα του insideworldfootball.com. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μέσα σε στημένους αγώνες και διαφθορά τα τελευταία 20 χρόνια, με την κατάσταση να έχει γίνει χειρότερη λόγω και της αύξησης των οικονομικών πόρων στο ποδόσφαιρο. Το σύστημα χειραγώγησης αγώνων βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς τα ελληνικά δικαστήρια διεξάγουν έρευνα σχετικά με την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με περισσότερα από 24 στελέχη της ΕΠΟ και αξιωματούχους σε ομάδες να εξετάζονται τις τελευταίες ημέρες». Αναφορά γίνεται και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευ. Μαρινάκη, για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο μέτωπο του αθλητικού νομοσχεδίου, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ανοιχτή γραμμή ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και την UEFA προκειμένου να γεφυρωθούν ακόμη περισσότερο οι διαφορές και να προκύψει συμφωνία ενόψει τη συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, που όπως αποφασίστηκε θα γίνει αύριο σε δύο συνεδριάσεις.

Στην Ελβετία ο Κοντονής

Χθες, ο κ. Στ. Κοντονής βρέθηκε εκτάκτως στη Γενεύη όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της UEFA, ενώ σήμερα αναμένεται να έχει νέα συνάντηση.

•Η Σούπερ Λίγκα υπέγραψε χθες με τη NOVA διετή επέκταση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη διετία 2017 – 2019. Εκτός συμφωνίας επέλεξαν να μείνουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή