Με το… ραδιόφωνο ανά χείρας η 34η αγωνιστική

Με το… ραδιόφωνο ανά χείρας η 34η αγωνιστική

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες παραμένει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική η μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έστηνε φιέστα στο Καραϊσκάκη για να γιορτάσει το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, η νίκη του Πανθρακικού στη Βέροια κράτησε συνολικά πέντε ομάδες μπλεγμένες σε διάφορα σενάρια υποβιβασμού, με πιθανή την πολλαπλή ισοβαθμία στους 43 βαθμούς. Αν προκύψει τελικά, η 15η θέση που οδηγεί στη Φούτμπολ Λιγκ θα κριθεί ανάλογα με το ποιες θα είναι αυτές οι ομάδες και τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Η 33η αγωνιστική ξέμπλεξε δύο ομάδες: η Κέρκυρα εξασφαλίστηκε με την ισοπαλία που πήρε στην έδρα της από τον Παναθηναϊκό, ενώ η Βέροια σώζεται ακόμη κι αν μείνει στους 43 β. διότι ευνοείται σε οποιοδήποτε σενάριο ισοβαθμίας. Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Είναι η μόνη από τις εμπλεκόμενες ομάδες που δεν κρατά την τύχη της στα χέρια της, καθώς ακόμη κι αν νικήσει τον Εργοτέλη και φτάσει τους 43 β., πέφτει με τα μισά σενάρια ισοβαθμίας. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τον Πανθρακικό. Εάν νικήσει τη Σκόντα Ξάνθη στην Κομοτηνή, σώζεται με όποιον και αν ισοβαθμήσει.

Σε δύσκολη θέση είναι και ο Πανιώνιος, ο οποίος ξεμπλέκει μόνο αν νικήσει τον ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη. Με ήττα μπορεί να υποβιβασθεί απευθείας, ενώ με ισοπαλία πέφτει σε τέσσερα από τα… 16 σενάρια ισοβαθμίας στους 43 βαθμούς. Ο Λεβαδειακός μπλέκει με τα μισά (8 από τα 16), η Καλλονή με τρία και ο Πλατανιάς με ένα. Σε κάθε περίπτωση, μόνο ο Λεβαδειακός εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα. Οι υπόλοιποι, αν πάρουν στην έδρα τους αυτό που θέλουν (νίκες ο Πανθρακικός και ο Πανιώνιος, ισοπαλία η Καλλονή με τον Ατρόμητο και ο Πλατανιάς με τον Ολυμπιακό), σώζονται οριστικά.

Με τη νίκη του Ατρομήτου επί του Πανιωνίου σε συνδυασμό με τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα, η τετράδα των πλέι οφ έκλεισε οριστικά. Παρά τη νίκη, υπήρξε μεγάλη ένταση στο Περιστέρι μεταξύ του Γιώργου Σπανού και οπαδών, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να καταθέτει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Τάκη Φύσσα για τα όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα σχετικά με τη στάση του Ατρομήτου στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή