Yποβιβάστηκε, αλλά… ελπίζει ο Λεβαδειακός

Yποβιβάστηκε, αλλά… ελπίζει ο Λεβαδειακός

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να φθάσουμε στην ακροτελεύτια αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να μάθουμε την τέταρτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν μαζί με τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη. Στο «καζάνι» βρίσκονταν πέντε ομάδες οι οποίες ήλπιζαν να αποφύγουν τη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούσε στη Φούτμπολ Λιγκ. Επρόκειτο για τον Πανθρακικό, τον Πλατανιά, τον Πανιώνιο, την Καλλονή και τον Λεβαδειακό, με την ομάδα της Βοιωτίας να πίνει τελικώς το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Εκτός αν αλλάξει η μοίρα της στην αθλητική δικαιοσύνη, όπου η Βέροια αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία – δωροληψία.

Πριν από τη σέντρα των αγώνων της 34ης αγωνιστικής υπήρχαν 16 σενάρια υποβιβασμού. Η ολοκλήρωση των αναμετρήσεων βρήκε τον Λεβαδειακό να ισοβαθμεί στους 43 βαθμούς μαζί με τον Πανθρακικό, τη Βέροια και τον Πανιώνιο. Στην ειδική βαθμολογία των μεταξύ τους αγώνων, ο Πανθρακικός είχε 11 βαθμούς, ο Πανιώνιος 10, η Βέροια 8 και ο Λεβαδειακός 4.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε του Εργοτέλη με 2-0 στο Παγκρήτιο Στάδιο, έχοντας «κλειδώσει» τη νίκη από το 68ο λεπτό. Με το σκεπτικό πως ο Πανθρακικός είχε προηγηθεί με 2-0 της Skoda Ξάνθης από το πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός περίμενε ήττα του Πανιώνιου από τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να παραμείνει στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Την ίδια ώρα, ο Πλατανιάς και η Καλλονή έπαιρναν τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας στους εντός έδρας αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο αντίστοιχα, που εξυπηρετούσαν τα δικά τους σχέδια παραμονής.

Αν και ο Πανιώνιος βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τασουλή, από το 69ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, κατάφερε να μην ηττηθεί και να πανηγυρίσει στο τέλος την παραμονή του. Ετσι, ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Εμφανώς απογοητευμένος, ο τεχνικός των Βοιωτών, Ακης Μάντζιος, τόνισε: «Ηρθαμε να κάνουμε το καθήκον μας και μετά να περιμένουμε τα άλλα παιχνίδια για να παραμείνουμε. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα θέλαμε και ο Λεβαδειακός υποβιβάζεται μαθηματικά. Κάναμε τεράστια προσπάθεια και αξίζαμε να μείνουμε στην κατηγορία. Και καλούς παίκτες έχουμε και καλό ρόστερ, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις μου. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν. Κάναμε μεγάλες νίκες, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή