Δίωξη κατά Βέροιας φέρνει ανατροπές

Δίωξη κατά Βέροιας φέρνει ανατροπές

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχική δίωξη κατά της Βέροιας, του πρώην προέδρου της, Γ. Αρβανιτίδη και του πρώην γενικού αρχηγού Γ. Λαναρή, άσκησε ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Πετρόπουλος για δωροδοκία – δωροληψία και προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα. Πρόκειται για τον αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που έγινε τον Ιανουάριο 2013 και που εντάσσεται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που διερευνά η Δικαιοσύνη.

Ο ανακριτής Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης, έχει απαγγείλει κατηγορίες στα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα και έχει πάρει καταθέσεις από τον Γ. Καλαϊτζίδη, προπονητή της Βέροιας στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τους ποδοσφαιριστές Γεωργέα και Καφέ ο οποίος κατέθεσε χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Λαναρής φέρεται, μεταφέροντας εντολή, να ζήτησε στο ημίχρονο του αγώνα από τους ποδοσφαιριστές να ηττηθούν με 3-0, όπως τελικά έγινε.

Πλέον, η Βέροια αντιμετωπίζει την ποινή του υποβιβασμού, ενώ αύριο οπότε η Σούπερ Λίγκα συνεδριάζει για να επικυρώσει τη βαθμολογία, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τουλάχιστον για τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ υπάρχει περίπτωση να τεθεί θέμα από τον Παναθηναϊκό για μη επικύρωση των πρώτων θέσεων της βαθμολογίας.

Η πειθαρχική δίωξη κατά της Βέροιας βασίστηκε στη δικογραφία Ανδρεάδη που πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στην ΕΠΟ. Ομως δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την ταχύτητα της άσκησης της συγκεκριμένης δίωξης, μένει να δούμε πώς θα λειτουργήσει εφεξής το όργανο της ΕΠΟ και αν θα ασκήσει διώξεις και σε άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή και στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Χθες, στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς απολογήθηκε ο διεθνής και διαιτητής της Σούπερ Λίγκας, Ηλ. Σπάθας, στον οποίο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Οπως έγινε γνωστό, ο ανακριτής που αναμένεται να περατώσει την υπόθεση τον Σεπτέμβριο θα καλέσει στην Αθήνα τον πρώην προπονητή του Ατρόμητου Σα Πίντο για τον αγώνα της φετινής περιόδου Ολυμπιακός – Ατρόμητος, προκειμένου να καταθέσει.

Επίσης έχει ζητήσει καταθέσεις από τον πρώην προπονητή της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, και τον βοηθό του Ρικάρντο. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον πρόεδρο του Ατρόμητου, Γ. Σπανό και τον γενικό αρχηγό Ι. Αγγελόπουλο, κυρίως βάσει της κατάθεσης του Τ. Φύσσα ότι από τον προπονητή του Ατρομήτου ζητήθηκε να μη χρησιμοποιήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Παυλόπουλος – Κοντονής

Στο θέμα του νέου αθλητικού νόμου, πηγές από την ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι αναμένεται εντός των ημερών έγγραφο από τις διεθνείς ομοσπονδίες που θα κάνει λόγο για αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή το άρθρο 5 και ειδικότερα τη θητεία των μελών των πειθαρχικών οργάνων.

Χθες, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός, Στ. Κοντονής, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσει σχετικά με το νόμο και εξερχόμενος δήλωσε: «Θέλαμε να δείξουμε σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους, ότι επιθυμούμε οι ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι αρνητικό, ευθύνες θα έχουν άλλοι και όχι η κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή