Κληρώνει σήμερα για τα πλέι οφ

Κληρώνει σήμερα για τα πλέι οφ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τετράδα των ομάδων των πλέι οφ είχε «κλειδώσει» από την προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, οπότε υπήρχε μόνο μία εκκρεμότητα να ξεκαθαρίσει στα ματς της περασμένης Κυριακής: η οριστική κατάταξη των τεσσάρων ομάδων και οι μεταξύ τους βαθμολογικές διαφορές που θα καθόριζαν τη θέση εκκίνησής τους με την έναρξη των πλέι οφ. Οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες και ουσιαστικά το μόνο που παιζόταν ήταν αν θα κερδίσει έναν έξτρα πόντο ο δεύτερος, κάτι που παραλίγο να συμβεί αλλά δεν συνέβη τελικά λόγω του βαθμού που πήρε προς το τέλος του αγώνα ο Ατρόμητος στη Μυτιλήνη. Αν έχανε, μπορεί να πριμοδοτούσε τον δεύτερο ή και τον τρίτο της τελικής βαθμολογίας με έναν έξτρα βαθμό.

Η μόνη διαφορά στην κατάταξη είναι το εκ νέου προσπέρασμα του Παναθηναϊκού έναντι του ΠΑΟΚ και η κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Με την ισοπαλία που παραχώρησε στον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης τερμάτισε 3η. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την 4η θέση, ενώ ο 5ος Ατρόμητος μπήκε στα πλέι οφ προσπερνώντας βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννενα, χωρίς, δηλαδή, να χρειαστεί να κάνει χρήση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στους Γιαννιώτες με τη μη αδειοδότησή τους από την ΕΠΟ.

Η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, χωρίς να υπάρχουν δικαστικού χαρακτήρα εκκρεμότητες σαν κι αυτές στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα με την εμπλοκή της Βέροιας και της Κέρκυρας. Εκτός απροόπτου, πάντα, οι έξι αγωνιστικές αυτού του «μίνι» πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν την άλλη Τετάρτη 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου. Δεν προβλέπονται διακοπές και οι αγώνες θα είναι διαδοχικοί, Τετάρτη και Κυριακή. Με τη σημερινή κλήρωση θα καθορισθεί το πρόγραμμα των αγώνων και η ώρα διεξαγωγής τους.

Στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, Παναθηναϊκός (66 β., στο πρωτάθλημα) και ΠΑΟΚ (65 β.) ξεκινούν με 2 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης (59 β.) με έναν και ο Ατρόμητος (54 β.) με κανέναν. Ο πρώτος αυτού του πρωταθλήματος θα διεκδικήσει σε δύο προκριματικούς γύρους τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τις θέσεις για το Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Κύπελλο και κάνει το νταμπλ, ευρωπαϊκό εισιτήριο εξασφαλίζουν και οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ. Εάν όμως το Κύπελλο το κατακτήσει η Σκόντα Ξάνθη, παίρνει αυτή το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και αφήνει εκτός Ευρώπης την τελευταία ομάδα των πλέι οφ.

Η παράδοση ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος και τις 5 φορές που μετείχε στα πλέι οφ, πήρε την πρώτη θέση με όποια σειρά κι αν ξεκίνησε. Οι «πράσινοι» είναι σε διαδικασία ενίσχυσης του ρόστερ τους και κάνουν τις κινήσεις τους ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχουν. Ηδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Μίκαελ Εσιέν που μένει ελεύθερος από τη Μίλαν και δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν για την απόκτησή του. Το κασέ του όμως είναι πολύ υψηλό και παρότι η διαφορά στο οικονομικό έχει μειωθεί αρκετά, είναι πολύ δύσκολο να τελεσφορήσει μια τόσο φιλόδοξη προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή