Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου ένα οκτάλεπτο κράτησε η πίστη της Μπάγερν Μονάχου πως μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 από την Μπαρτσελόνα και να πάρει αυτή την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 6 Ιουνίου. Στο 7΄ οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 1-0, αλλά στο 15΄ οι Καταλανοί ισοφάρισαν και έβαλαν τέλος στα όνειρα των Γερμανών, οι οποίοι αρκέστηκαν σε μία τιμητική νίκη με 3-2.

Η ομάδα του Ενρικε απείλησε πρώτη όταν το σουτ του Ράκιτιτς στο 5΄ έδιωξε ο Νόιερ, αλλά μόλις δύο λεπτά αργότερα, οι αμυντικοί της είδαν τον Μπενάτια να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν. Ωστόσο, τις όποιες υποψίες ανατροπής φρόντισε να διαλύσει η μαγική τριάδα της Μπαρτσελόνα, στο 15΄. Ο Μέσι πάσαρε κάθετα στον Σουάρες και αυτός παράλληλα στον Νεϊμάρ, ο οποίος με… γεωμετρική ακρίβεια ισοφάρισε σε 1-1. Παρόμοια διαδρομή ακολούθησε η μπάλα και στο 29΄ για το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα επαναπαύθηκε στις δάφνες της διαφαινόμενης πρόκρισης και οι Γερμανοί που δεν τα παρατάνε ποτέ βρήκαν την ευκαιρία να πέσουν με το κεφάλι ψηλά. Ο Λεβαντόφσκι στο 59΄ ισοφάρισε σε 2-2, ο Μίλερ στο 74΄ έδωσε το προβάδισμα με 3-2, αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο η ομάδα του Γκουαρδιόλα να σκοράρει άλλα τρία τέρματα στον χρόνο που απέμενε. Πάντως, πίεσε και στρίμωξε τους Καταλανούς οι οποίοι ουσιαστικά μετά το 1-2 στο 29΄, «αποσύρθηκαν» από την Αλιάνζ Αρίνα και μεταφέρθηκαν περίπου 600 χλμ. βορειότερα στο Βερολίνο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ (87΄ Γκέτσε), Λαμ (68΄ Ρόντε), Τιάγκο, Σβαϊνστάιγκερ (87΄ Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (72΄ Ματιέ), Ινιέστα (75΄ Τσάβι), Μέσι, Σουάρες (46΄ Πέδρο), Νεϊμάρ.

Στην κόψη του ξυραφιού είναι η άλλη αναμέτρηση για τα ημιτελικά, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, καθώς οι Ιταλοί έχουν ισχνό προβάδισμα από τη νίκη τους με 2-1 στο Τορίνο πριν από οκτώ μέρες, αλλά οι Ισπανοί θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν μια χρονιά χωρίς ούτε έναν τίτλο.

Αμφίβολος είναι για την ισπανική ομάδα ο Γάλλος επιθετικός Καρίμ Μπενζεμά, ενώ η Γιουβέντους, που συνήθως υστερεί αρκετά στα εκτός έδρας παιχνίδια της, θα έχει ξανά στην ενδεκάδα της τον Πογκμπά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή