Ξεχρέωσε ο ΠΑΟΚ, «πλώρη» για ανάπτυξη

Ξεχρέωσε ο ΠΑΟΚ, «πλώρη» για ανάπτυξη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορική ημέρα μπορεί να θεωρηθεί η χθεσινή για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης κατέβαλε στο Δημόσιο εφάπαξ το ποσό των 10.886.811 ευρώ, ολοκληρώνοντας την αποπληρωμή των χρεών που για δεκαετίες αποτελούσαν «βραχνά» της ομάδας.

Η ΠΑΕ σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μία ιστορική μέρα ξημέρωσε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο βραχνάς των χρεών αποτελεί παρελθόν αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, ολοκλήρωσε την αποπληρωμή τους».

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά». Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρεία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους. Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!.

Ο Σαββίδης βρέθηκε χθες στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποπληρωμής. «Πλήρωσα 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς που πιστεύαμε και όλους τους άλλους τους δύσπιστους, ότι ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα καθαρός και στην Πολιτεία και στους δανειστές του. Τελειώσαμε μια μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον εαυτό μας από αυτό το βάρος», επισήμανε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα του ποδοσφαίρου, εγώ αντιμετωπίζω τον ΠΑΟΚ στο σύνολό του ως ΠΑΟΚ. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ και όλα όσα αφορούν γενικότερα την έννοια του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε πάντα να στηρίζουμε. Στόχος της ομάδας είναι να μπει στην 20άδα των καλύτερων συλλόγων της Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή