Αμφίβολη η επικύρωση βαθμολογίας

Αμφίβολη η επικύρωση βαθμολογίας

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, στα θέματα ημερήσιας διάταξης του οποίου υπάρχει η μερική ή ολική επικύρωση της βαθμολογίας. Η άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ΕΠΟ κατά της Βέροιας, του πρώην προέδρου της Γ. Αρβανιτίδη και του πρώην γενικού αρχηγού Γ. Λαναρή για δωροδοκία και προκαθορισμό αποτελέσματος του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 τον Ιανουάριο 2013, θα αποτρέψει την επικύρωση στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αφού η ομάδα της Ημαθίας κινδυνεύει με υποβιβασμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρείται σίγουρο ότι θα κινηθούν οι Λεβαδειακός και Εργοτέλης.

Επιπρόσθετα, η αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στο ΣΚΑΪ» ότι για τον συγκεκριμένο αγώνα στο κατηγορητήριο του ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, αναφέρεται ότι ο προκαθορισμός αποτελέσματος επήλθε κατόπιν συμφωνίας του κ. Αρβανιτίδη με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκη, ενδέχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να μη συναινέσει στην επικύρωση της βαθμολογίας για τις πρώτες έξι θέσεις.

Πάντως, η πειθαρχική δίωξη της ΕΠΟ αφορά μόνο τη Βέροια και όχι τον Ολυμπιακό. Για το θέμα αυτό, για τους υπόλοιπους αγώνες που φέρονται να είναι χειραγωγημένοι και για τα φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται, αποτελεί ερώτημα η στάση του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» της ΕΠΟ. Αν δηλαδή ασκήσει κι άλλες πειθαρχικές διώξεις ή αν εξαντληθεί στη Βέροια. Πάντως σε περίπτωση προσφυγής ή ένστασης που μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, μπλοκάρεται αυτοδίκαια η επικύρωση της βαθμολογίας.

Καταθέσεις Καλτσά, Καφέ

Χθες διέρρευσαν δύο καταθέσεις ποδοσφαιριστών της Βέροιας, του Καλτσά και του Καφέ, οι οποίοι ήταν παρόντες στο συγκεκριμένο αγώνα αλλά όχι στον χώρο των αποδυτήριων όπου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γ. Λαναρής, φέρεται να ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να ηττηθούν από τον Ολυμπιακό με 3-0, όπως επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις του πρώην προπονητή της Βέροιας, Δ. Καλαϊτζίδη και του πρώην ποδοσφαιριστή Ν. Γεωργέα.

Στην κατάθεσή του ο Νίκος Καλτσάς, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει: «Ημουν αναπληρωματικός στο ημίχρονο δεν μπήκα στα αποδυτήρια. Από κανένα συμπαίκτη μου, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, δεν άκουσα ότι ο Γιώργος Λαναρής μίλησε στα αποδυτήρια και ανέφερε ότι είναι δήθεν επιθυμία του προέδρου της ομάδας να έχουμε μειωμένη απόδοση στο β΄ ημίχρονο έτσι ώστε να χάσουμε με 3-0».

Από την πλευρά του ο Καφές, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει: «Στο τέλος του ημιχρόνου επειδή είχα νιώσει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αμέσως μετά το τέλος του ημιχρόνου πήγα στον χώρο του μασάζ για να με βοηθήσει ο φυσιοθεραπευτής και παρέμεινα καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Επομένως δεν έγιναν αντιληπτά από εμένα όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι Καλαϊτζίδης, Γεωργέας. Ζήτησα από τον προπονητή μου να με αντικαταστήσει επειδή το ως άνω πρόβλημα παρέμεινε».

Ο Παναθηναϊκός χθες βράδυ διέρρευσε σχετικά με την κατάθεση Καλτσά: «Ο Καλτσάς δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Το ήθος, τη μαχητικότητα αλλά και τη σθεναρή του αντίσταση στο σύστημα, τα έχει επιβεβαιώσει μέσα στο γήπεδο. Για όλα αυτά και όχι μόνο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας». Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, η κατάθεση του Καλτσά έχει γίνει μέσω του δικηγόρου του, με τις ερωτήσεις που έγιναν να… μπερδεύουν την κατάθεση του νεαρού επιθετικού και να αποπροσανατολίζουν.

«Μαραθώνια» απολογία

Για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης επέβαλε χθες τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στο πρώην μέλος της ΚΕΔ και νυν παρατηρητή διαιτησίας Super League, Γ. Δούρο έπειτα από απολογία άνω των τεσσάρων ωρών. Ο κ. Δούρος είναι ο πρώτος, από όσους θεωρούνται βάσει των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που απολογήθηκε στον ανακριτή και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν ενδέχεται να αποτελέσουν πρόκριμα για τους υπόλοιπους.

Στο θέμα του νέου αθλητικού νόμου, διαρροές από την ΕΠΟ μεταφέρουν την έλευση του επιδιωκόμενου εγγράφου της FIFA περί ποδοσφαιρικού «Grexit» για αύριο ή την Παρασκευή. Από την πλευρά του ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός, Στ. Κοντονής δήλωσε στο πλαίσιο ημερίδας της οποίας συνδιοργανωτής ήταν ο ΠΣΑΤ: «Εγχώριοι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν λειτουργήσει όχι προς επιβεβαίωση της προσπάθειας της κυβέρνησης, να υπάρξει δηλαδή ένα πλαίσιο συνεννόησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλω να τους πω ότι εάν συμβεί το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση την οποία επικινδύνως ακολουθούν, οι πρώτοι οι οποίοι θα έχουν να υποστούν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους θα είναι οι ίδιοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή