«Αιματηρές» περικοπές στον ελληνικό στίβο

«Αιματηρές» περικοπές στον ελληνικό στίβο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ ήταν το κλίμα στο τελευταίο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Η αρχαιότερη ελληνική ομοσπονδία αναγκάστηκε να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις όπως η περιστολή των λειτουργικών δαπανών και ο περιορισμός του κόστους στον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο. Αυτά όμως που «πόνεσαν» περισσότερο τους παράγοντες του χώρου ήταν η επιστροφή των Βαλκανικών Αγώνων ανδρών – γυναικών και η ενσωμάτωση των πανελληνίων πρωταθλημάτων των νέων σε αυτά των ανδρών – γυναικών.

«Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε αγωνιστική δραστηριότητα. Εφέτος θα εισπράξουμε 2.840.000 ευρώ, 35% λιγότερα από πέρυσι. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει τίποτα. Από δικούς μας πόρους έχουμε δώσει από την αρχή του έτους 1.200.000 ευρώ, με ένα μεγάλο μέρος από αυτά να πηγαίνουν σε υποχρεώσεις προς την πολιτεία (ασφαλιστικά κ.λπ.). Αυτό, όμως, που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι εάν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση θα υπάρξει πρόβλημα στην ενίσχυση των σωματείων για προπονητικό έργο», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κ. Παναγόπουλος.

Μέχρι και το 2014, η ομοσπονδία του στίβου ενίσχυε 160 σωματεία. Εάν αυτό σταματήσει τότε το πλήγμα στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού θα είναι μεγάλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΓΑΣ, εφέτος, θα πάρει περισσότερα χρήματα από τους χορηγούς του σε σχέση με αυτά της κρατικής επιχορήγησης αλλά τα έξοδα είναι πολλά. «Εάν δεν υπάρξει έγκαιρη χρηματοδότηση ίσως να μην μπορέσουμε να στείλουμε τις εθνικές ομάδες σε αγώνες στο εξωτερικό», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή