Η «μεγάλη κυρία» στον τελικό

Η «μεγάλη κυρία» στον τελικό

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γιουβέντους χάλασε τα σχέδια όσων πίστευαν σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα και, υπερασπιζόμενη το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, πήρε τη σπουδαία πρόκριση, μετά το 1-1 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η Γιούβε στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, επιστρέφοντας σε τελικό μετά το 2003. Επίσης, η Ρέαλ έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ φέτος θα μείνει μακριά από όλα τα τρόπαια που διεκδίκησε.

Οπως αναμενόταν, η «βασίλισσα» έκανε αισθητή την παρουσία της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 6΄ με σουτ του Μπενζεμά που κατέληξε άουτ. Η πίεση των Μαδριλένων απέφερε καρπούς και στο 23΄ ο Χάμες κέρδισε πέναλτι από τον Κιελίνι. Την ποινή εκτέλεσε ο… άφαντος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Ρονάλντο, ο οποίος ευστόχησε για να δώσει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Το Μπερναμπέου άρχισε να… κατηφορίζει, αλλά οι Ιταλοί είναι μαθημένοι από τέτοιου είδους καταστάσεις με αποτέλεσμα να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ισοφαρίσουν με τον Μοράτα στο 57΄.

Το 1-1 βόλευε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι οχυρώθηκαν ακόμη περισσότερο στην άμυνά τους, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Μάλιστα, στο 70΄, η Γιουβέντους είχε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση, αλλά ο Κασίγιας κράτησε όρθια την ομάδα του αποκρούοντας το τετ α τετ του Μαρκίζιο. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της «μεγάλης κυρίας», η οποία στο 88΄ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Πογκμπά που σούταρε πάνω στον Κασίγιας.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (67΄ Ερνάντες), Χάμες, Μπέιλ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ισκο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (79΄ Μπαρτσάλι), Πογκμπά (89΄ Περέιρα), Βιδάλ, Τέβεζ, Μοράτα (84΄ Γιορέντε).

Κι ενώ η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται από προχθές το βράδυ για τον τελικό του Βερολίνου, στην Μπάγερν επικρατεί προβληματισμός για το αν πρέπει να συνεχίσει να την καθοδηγεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα ή ήρθε ο καιρός για αλλαγές μετά τις αποτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο Γερμανίας. Το σίγουρο, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, είναι πως η πρωταθλήτρια Γερμανίας βρίσκεται σε σταυροδρόμι κι εφόσον ο Καταλανός προπονητής παραμείνει στο Μόναχο, θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή