Προχωρά ακάθεκτη η Σούπερ Λίγκα

Προχωρά ακάθεκτη η Σούπερ Λίγκα

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επικύρωση της βαθμολογίας των πέντε πρώτων θέσεων του πρωταθλήματος προχώρησε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, παρά τις ενστάσεις του Παναθηναϊκού που μειοψήφησε, ζητώντας την αναβολή λήψης απόφασης έως ότου εκδικαστούν από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο όλες οι υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση».

«Πριν πάτε σε επικύρωση πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις και πρέπει να αναβληθεί η λήψη απόφασης» υποστήριξε η νομική σύμβουλος του Παναθηναϊκού, Αθ. Μπαλωμένου, και πρόσθεσε: «Εκκρεμούν στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και άλλες υποθέσεις ομάδων».

Η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Γ. Βρέντζου, που φέρεται να είπε: «Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζετε τι περιέχει η δικογραφία; Μήπως αναφέρεστε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού;», ενώ εν συνεχεία ζήτησε την κασέτα των πρακτικών.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε όλοι ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης, πλην του Παναθηναϊκού και του Παναιτωλικού που ψήφισε «λευκό».

Στη συνέχεια συζητήθηκε η ολική επικύρωση της βαθμολογίας. Ο νομικός σύμβουλος, Ι. Οικονομάκης, είπε ότι για τις τελευταίες θέσεις δεν μπορεί να γίνει επικύρωση, καθώς υπάρχουν δύο εκκρεμότητες. Η προσφυγή του Εργοτέλη για κακή μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας, η οποία έχει γίνει στην ΕΕΑ και έχει κοινοποιηθεί στη Σούπερ Λίγκα και του Λεβαδειακού σε βάρος της Βέροιας η οποία απολογείται σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013.

Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού αποχώρησαν και λίγη ώρα αργότερα η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Εξηγήσαμε στους συνεταίρους μας ότι δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε τον κ. Πετρόπουλο, επιλεκτικά και με καθυστέρηση, να ασκεί μία δίωξη, έχοντας στα χέρια του κατά πολύ πλουσιότερο υλικό. Δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να νομίζουμε ότι μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια αυτούς που επιθυμούν την εξυγίανση. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού θεωρεί ότι μπορεί με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να εκπροσωπεί τον Συνεταιρισμό και να συνομιλεί με τον υπουργό και την Πολιτεία.

Το υλικό της ανακριτικής διαδικασίας είναι σε γνώση όλου του φίλαθλου κόσμου και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Διοικητικό μας Συμβούλιο και το πειθαρχικό δικαιοδοτικό μας όργανο δεν μπορεί να περιμένει ή να κρύβεται πίσω από τον κ. Πετρόπουλο. Ο καταστατικός μας σκοπός, οι καταστατικές μας διατάξεις και οι κανονισμοί υποχρεώνουν τον Συνεταιρισμό και τα δικαιοδοτικά όργανα να επιληφθούν άμεσα και να κρίνουν πειθαρχικά όλες τις περιπτώσεις και τις αποδοθείσες κατηγορίες κατά το μέτρο που αφορούν σε ομάδες και παράγοντες του Συνεταιρισμού».

Ερωτήματα προκάλεσε η στάση του ΠΑΟΚ που ψήφισε υπέρ της επικύρωσης. Ο εκπρόσωπός του στο Δ.Σ., Δ. Παπαδόπουλος, διάβασε τις θέσεις της ΠΑΕ που στη συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι: «είναι υπέρμαχος της νομιμότητας αλλά και της κοινής λογικής. Να εφαρμοστούν οι νόμοι -από οικεία ή ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα- να τιμωρηθούν οι ένοχοι το συντομότερο. Αν γίνει αυτό, η επικύρωση της βαθμολογίας δεν θα εμποδίσει καμία προβλεπόμενη τιμωρία. Ας προασπίσει ο καθένας τα συμφέροντα της ομάδας του όπως νομίζει, αλλά όσοι πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτω από το πρίσμα συλλογικών συμφερόντων».

Μετά το τέλος του Δ.Σ. υποστήριξε: «Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την αναβολή της επικύρωσης για τους δικούς του λόγους. Ισως να εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί λόγω της εμπλοκής που έχει με τις δικαστικές υποθέσεις και επειδή ήρθε πρώτος στην κανονική διάρκεια θα παίξει στους ομίλους του Champions League», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του τον Παναθηναϊκό όταν προσέφυγε στο CAS, ζητώντας η αφαίρεση βαθμών για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να μην ισχύσει στα πλέι οφ αλλά από την επόμενη σεζόν.

Με αφορμή την αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» περί κατηγορίας που αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκης, ο Γ. Βρέντζος είπε: «Οπως προκύπτει από το σύνολο της δικογραφίας, από τις καταθέσεις Μελισσανίδη, Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που ενοχοποιεί τον κ. Μαρινάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση».

«Επιστρέψτε 15 εκατ.»

Πάντως, τα άσχημα νέα για τον συνεταιρισμό ήρθαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ο οποίος με έγγραφο ζητεί να επιστραφούν στα ταμεία του κράτους περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από παλαιότερες κυβερνήσεις προκειμένου να τοποθετηθούν στα γήπεδα σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Στη Σούπερ Λίγκα θεωρούν το αίτημα λίγο πολύ εξωπραγματικό και συνέστησαν επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Μπροροβήλο, Αγραφιώτη, Κωστούλα και Σουφλέρη για να συναντηθούν με τον κ. Κοντονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή