Στόχος τα λεφτά

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aλλη μία… πρωτιά για το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μάλλον παγκόσμια πρέπει να είναι αυτή. Να επικυρώνεται η βαθμολογία, μόνο για τις θέσεις 1-5 και να εκκρεμούν οι υπόλοιπες, λόγω των δικαστικών ερευνών, για προσπάθεια χειραγώγησης αποτελεσμάτων. Ετσι, από την Τετάρτη, ξεκινούν οι αγώνες των πλέι οφ, ώστε να βγει η ομάδα που θα προσπαθήσει να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να καταταγούν οι υπόλοιπες τρεις του Γιουρόπα.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, μπαίνουν σ’ αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος των έξι αγωνιστικών, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο, πέρα από έσοδα στο συνδρομητικό κανάλι, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων. Τη διεξαγωγή του, την έχουν καταδικάσει, παίκτες και προπονητές. Γιατί πέρα από την ταλαιπωρία των αθλητών, ουσιαστικά -και έχει συμβεί- αλλοιώνει την προσπάθεια που καταβάλει κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού ουσιαστικά εξανεμίζεται η όποια διαφορά βαθμολογική υπάρχει.

Ο Παναθηναϊκός που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με ένα βαθμό περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, ξεκινά με δύο, όσους και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ η διαφορά των επτά και δώδεκα που είχε από Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο αντίστοιχα, μειώνεται σε ένα και δύο. Με απλά λόγια, χάνονται και χαρίζονται βαθμοί που είχαν κερδηθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Αν αυτό συνάδει με το αθλητικό ιδεώδες, έστω κι αν αυτό είναι υπό εξαφάνιση στις μέρες του πλήρους επαγγελματισμού, ας το ψάξουν αυτοί που θέσπισαν αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Και μην πουν οι… αρμόδιοι, πως είχαν συμφωνήσει σ’ αυτό και οι ΠΑΕ. Είναι γνωστό, πως οι παράγοντες, όταν δουν το… τυρί του χρήματος, «τυφλώνονται» και δεν βλέπουν τη φάκα.

Υπάρχει κι άλλη μία λεπτομέρεια, αλλά πολύ βασική, για να χαρακτηριστεί άδικη και αναξιόπιστη η διαδικασία των πλέι οφ. Τα λάθη, όχι μόνο των ποδοσφαιριστών αλλά και των διαιτητών. Ειδικά των τελευταίων που μπορούν να επιφέρουν την αλλοίωση του αποτελέσματος. Γιατί σε μία διαδικασία τριάντα τεσσάρων αγωνιστικών υπάρχει η δυνατότητα και το περιθώριο να καλυφτούν κάποια από αυτά. Σε έξι αγωνιστικές δύσκολα θα συμβεί κάτι ανάλογο. Και φυσικά να μην παραλείψω και τον παράγοντα της τύχης. Οταν ένα ματς, που θα προσφέρει την πρώτη θέση, μπορεί να κριθεί από ένα δοκάρι.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του Μπεργκ, αλλά και αν ξεπεράσει τα όποια προβλήματα έχει εκτός έδρας, μπορεί να τερματίσει πρώτος. Στη Λεωφόρο πολύ δύσκολα θα έχει απώλειες. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως ακόμα και στην Τούμπα δεν είναι αλώβητος. Πόσω μάλλον μακριά από αυτήν. Επιπλέον, η αλλαγή προπονητή, αλλά και το «κόψιμο» βασικών παικτών θα παίξουν τον αρνητικό τους ρόλο. Ατού του Αστέρα Τρίπολης θα είναι το «μη άγχος». Εχοντας πετύχει απολύτως τον στόχο του, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να γράψει ιστορία. Εξαρτάται κατά πόσο θα το πιστέψουν οι παίκτες του. Οσο για τον Ατρόμητο, η φετινή του πορεία, δεν πείθει πως μπορεί να τερματίσει πάνω από την τέταρτη θέση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή