Για το τέταρτο «αστέρι» ο Ολυμπιακός

Για το τέταρτο «αστέρι» ο Ολυμπιακός

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά συνολικά και τρίτη τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδας την Ρεάλ Μαδρίτης, στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρατάσσεται με κεκτημένη ταχύτητα από την σπουδαία νίκη της Παρασκευής απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, σε ένα παιχνίδι που για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, δεν πτοήθηκε από τον ρόλο του αουτσάιντερ και έδειξε χαρακτήρα όταν η μπάλα «έκαιγε». Ο 48χρονος τεχνικός φιλοδοξεί παράλληλα να γίνει μόλις ο δεύτερος Ελληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα, μετά τον προκάτοχό του στον πάγκο των Πειραιωτών, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Όπως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» θα βασιστούν στην εξαιρετική αμυντική τους συμπεριφορά και θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα μεγάλα επιθετικά όπλα των Μαδριλένων, που διψούν όσο ποτέ άλλοτε για τον τίτλο. Τόσο επειδή θα αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους, όσο και για λόγους εκδίκησης απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος τους στέρησε την ψηλότερη θέση του βάθρου πριν δύο χρόνια, στο Final Four του Λονδίνου.

Η ισπανική ομάδα έδειξε, πάντως, και από την πλευρά της απόλυτα έτοιμη στον ημιτελικό απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φτάνοντας στη νίκη πολύ πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό 96-87, με την επιθετική της εικόνα και τα ποσοστά ευστοχίας της να «τρομάζουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του θεσμού. Το 1995 η Ρεάλ, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο και τον Αρβιντας Σαμπόνις να δεσπόζει κάτω από τα καλάθια, είχε επικρατήσει εύκολα με 73-61 στην Σαραγόσα. Ο Ολυμπιακός πήρε εκδίκηση με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το 2013 στο Λονδίνο, επικρατώντας με 100-88.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, οι δύο προπονητές, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Πάμπλο Λάσο, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών. Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή