Κέρδισαν σεβασμό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει την τέταρτη κούπα της Ευρωλίγκας. Κέρδισε όμως τον θαυμασμό, όλων των φιλάθλων που αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθεια των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας, οι οποίοι έκαναν την υπέρβαση, απέναντι σε ομάδες που «κτίστηκαν» με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το ωραίο ταξίδι, που άρχισε με την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, παρά το μειονέκτημα έδρας, συνεχίστηκε με την επικράτηση στον ημιτελικό της Μαδρίτης, επί της ΤΣΣΚΑ των σαράντα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Η ήττα στον τελικό από τη Ρεάλ μέσα στο σπίτι της, μπορεί να άφησε μία πικρή γεύση, γιατί αν ο Σπανούλης και η παρέα του δεν έμεναν από ενέργεια και καθαρό μυαλό, στο δεύτερο ήμισυ του τρίτου δεκαλέπτου, πιθανόν να σήκωναν το τρόπαιο.

Επειδή όμως η ιστορία δεν γράφεται με «αν», η επικράτηση της ισπανικής ομάδας, ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Οπως ακριβώς δικαιούνται τον σεβασμό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και τα παιδιά του, που κατέθεσαν ταλέντο και ψυχή, για άλλη μία φορά. Απέδειξαν το πώς είναι δυνατόν με μικρότερο προϋπολογισμό, αλλά με σχεδιασμό, θέληση και αθλητικό εγωισμό να ξεπεράσεις αντιπάλους που δαπανούν εκατομμύρια για να κατακτήσουν την κορυφή. Και μόνο που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ με πέντε Eλληνες παίκτες, για αρκετά χρονικά διαστήματα, αποδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας των «ερυθρολεύκων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή