Στον ανακριτή οι «επτά» της Βέροιας

Στον ανακριτή οι «επτά» της Βέροιας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα διάσταση παίρνει η υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013 και θεωρείται χειραγωγημένος από τον ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Οπως έγινε γνωστό ο ανακριτής έστειλε στις 13 Μαΐου κλήσεις στους Ελληνες ποδοσφαιριστές της Βέροιας που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα και που σύμφωνα με τις καταθέσεις του πρώην προπονητή της Βέροιας, Γ. Καλαϊτζίδη, και του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ν. Γεωργέα, πήραν εντολή από τον μέχρι πρότινος γενικό αρχηγό, Γ. Λαναρή, να ηττηθεί η Βέροια με 3-0, όπως και έγινε.

Η παρουσία των επτά ποδοσφαιριστών ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες θα γίνει σήμερα. Επίσης σήμερα έχει κληθεί να απολογηθεί ο παρατηρητής διαιτησίας της Σούπερ Λίγκας και διεθνής παρατηρητής, Αθ. Μπριάκος, που ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ/ΕΠΟ έως το καλοκαίρι 2014 και αντιμετωπίζει κατηγορίες μεταξύ των οποίων η συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση».

Η εξέλιξη με τους παίκτες της Βέροιας σε επίπεδο τακτικής δικαιοσύνης έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που απήλλαξε τόσο την ομάδα της Ημαθίας βάσει «ευεργετικής διάταξης» που πέρασε η ΕΠΟ στον πειθαρχικό κώδικα για τις ομάδες που κατηγορούνται για χειραγώγηση αγώνα, όσο και τους Αρβανιτίδη και Λαναρή «λόγω αμφιβολιών». Υπενθυμίζεται ότι στα πρόσωπα αυτά, για τον ίδιο αγώνα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δωροδοκία – δωροληψία από τον ανακριτή Διαφθοράς και τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Οσον αφορά την πορεία της υπόθεσης στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη εντός πέντε ημερών θα γνωρίζουμε αν ο Λεβαδειακός ή ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ καταθέσουν έφεση.

Μαρινάκης και SUN

Χθες έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευ. Μαρινάκης, απέσυρε την αγωγή κατά της αγγλικής εφημερίδας SUN με αφορμή δημοσίευμα του 2012, πριν από τον αγώνα Αρσεναλ – Ολυμπιακός που ανέφερε ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008–2011.

• Σύμφωνα με νέες διαρροές από την ΕΠΟ εντός των ημερών αναμένεται έγγραφο από τη FIFA που θα προβλέπει 15νθήμερη προθεσμία για αλλαγές στον αθλητικό νόμο. Τέλος, το Εφετείο έκρινε άκυρο τον διαγωνισμό της ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κυπέλλου της περιόδου 2013–2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή