Παρέμβαση Κοντονή για το Αρης – ΑΕΚ

Παρέμβαση Κοντονή για το Αρης – ΑΕΚ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοιχτές «πληγές» στα πλέι οφ μπάσκετ άφησε η δεκαπεντάλεπτη διακοπή του τρίτου αγώνα Αρης – ΑΕΚ, προχθές στο Αλεξάνδρειο, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ζήτησε να λάβει γνώση για το επιβαρυντικό περιεχόμενο του φύλλου αγώνος, τις εκθέσεις της αστυνομίας, της ΔΕΑΒ και του παρατηρητή.

Η πολιτειακή παρέμβαση, πριν επιληφθεί της υπόθεσης ο αρμόδιος αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, σχετίζεται με «τη διαπίστωση ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής διατάξεων του Ν. 4326/15 αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων για φαινόμενα βίας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υφυπουργού.

Το άρθρο 1 του νέου νόμου που ψηφίσθηκε προσφάτως στη Βουλή, αναφέρει ρητά ότι ο αρμόδιος υπουργός, πέραν των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης, μπορεί να επιβάλει σε σωματεία, ομοσπονδίες, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα, πρόστιμα ύψους από 10.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Στο φύλλο αγώνος, οι διαιτητές έχουν γράψει για τις ρίψεις αντικειμένων που έγιναν αιτία για τη διακοπή του αγώνα, ενώ αναφέρουν ότι δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους και ένας άνδρας ασφαλείας επιχείρησε να κλωτσήσει έναν εξ αυτών. Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση της, υποστηρίζει ότι «όλα όσα συνέβησαν ήταν προϊόν διατεταγμένης υπηρεσίας. Η ΑΕΚ δεν έχασε, γιατί μετά τη διακοπή, αγώνας δεν έγινε. Ο Αρης κάλυψε για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές και διοικητικές του αδυναμίες με τραμπουκισμούς, ύβρεις και γενικότερα με κλίμα τρομοκρατίας». Στην απάντησή της, η ΚΑΕ Αρης τόνισε ότι «απολογείται ειλικρινά για τις μεμονωμένες επεισοδιακές συμπεριφορές των οπαδών της και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη να τις εξαλείψει». Συγχαρητήριο μήνυμα στους παίκτες του Αρη, έστειλε ο Νίκος Γκάλης, μέσω Διαδικτύου.

• Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί σήμερα (19.00, OTEsport 4HD), τον Κόροιβο Αμαλιάδας στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης. Ο Εστεμπάν Μπατίστα του Παναθηναϊκού υπέστη θλάση στην ποδοκνημική και θα απουσιάσει για περίπου δύο εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή