«Ο μπαμπούλας δεν υπάρχει πια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Ο μπαμπούλας δεν υπάρχει πια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα έδωσε ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός, Στ. Κοντονής, επιστολή της UEFA η οποία όχι μόνο δεν κάνει λόγο περί διεθνούς αποκλεισμού αλλά θέτει τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.

«Παρακαλούμε, να γνωρίζετε ότι η UEFA είναι έτοιμη με σεβασμό να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας.

Ομως, θα θέλαμε μετ’ επιτάσεως να προτείνουμε ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της ΕΠΟ επίσης να προσκληθούν να παρακολουθήσουν κάθε σχετική συνάντηση. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι αποδεκτό από εσάς, θα είμαστε ευτυχείς να καθορίσουμε ένα μέλος του νομικού μας τμήματος για να εργαστεί μαζί σας πάνω το θέμα» αναφέρεται στην επιστολή.

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Αποδείχθηκε πλέον ότι ο “μπαμπούλας” που εδώ και χρόνια χρησιμοποιήθηκε για να μη γίνουν αυτά που σύσσωμος ο υγιώς σκεπτόμενος αθλητικός κόσμος ξέρει ότι πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, δεν υπάρχει. Εκεί που έδειχναν ότι υπάρχει “μπαμπούλας” βρήκαμε μόνο κοινή βούληση να πάμε μπροστά. Αυτοί που τον επινόησαν έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν».

Στην ΕΠΟ επέμειναν στις ανεπίσημες διαρροές περί εγγράφου που θα έρθει από τη FIFA και θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό της UEFA.

Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν του Αρη, Αλ. Καλογερής, που έπαιξε ως αναπληρωματικός στον φερόμενο ως χειραγωγημένο αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013 κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ότι «στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια, αλλά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήμουν αναπληρωματικός και έκανα προθέρμανση. Αντικατέστησα τον Νίκο Γεωργέα στο 49΄ και όταν ο Γεωργέας ήρθε να με αντικαταστήσει αναρωτήθηκα γιατί ήταν εκνευρισμένος, αλλά δεν είχα καταλάβει κάτι. Ούτε κανείς μου είχε πει. Οπότε δεν γνώριζα τι είχε ειπωθεί στα αποδυτήρια. Οταν φτάσαμε στο 80΄ και το παιχνίδι ήταν στο 1-0, οι συμπαίκτες μου γύρισαν και μου είπαν: "Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0"! Εγώ συνέχισα να παίζω κανονικά γιατί δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι περίεργο γινόταν. Επειτα από μέρες πληροφορήθηκα τι ακριβώς είχε πει ο γενικός αρχηγός στα αποδυτήρια και τότε κατάλαβα».

Η κατάθεση έρχεται να προστεθεί σε όσα υποστήριξαν ο πρώην προπονητής της Βέροιας, Γ. Καλαϊτζίδης και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Ν. Γεωργέας, που υποστήριξαν ότι στο ημίχρονο δόθηκε εντολή από το μέχρι πρότινος γενικό αρχηγό Γ. Λαναρή ότι δόθηκε εντολή να ηττηθεί η Βέροια με 3-0 όπως και έγινε.

Από το γραφείο του κ. Ανδρεάδη πέρασαν οι πρώην παίκτες της Βέροιας που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα Κώστας Μπάρμπας που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και Γιώργος Σκαθαρούδης ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή του, καθώς δεν μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο επειδή ήταν αναπληρωματικός.

Οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν στον μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Αθ. Μπριάκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή