Ο Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν αντίπαλος του Μπλάτερ

Ο Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν αντίπαλος του Μπλάτερ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αλλεπάλληλες αποχωρήσεις των διεκδικητών του προεδρικού θώκου της FIFA, Λουίς Φίγκο και Μίκαελ Φαν Πράαχ, χθες, άφησαν μόνο έναν αντίπαλο για τον επί 17 συναπτά έτη πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, δηλαδή τον Ιορδανό πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, εν όψει της 29ης Μαΐου.

Με διαφαινόμενη την απόλυτη κυριαρχία του Ελβετού παράγοντα στις προτιμήσεις των 209 προέδρων των εθνικών ομοσπονδιών, τόσο ο Ολλανδός κ. Φαν Πράαχ όσο και ο Πορτογάλος κ. Φίγκο δήλωσαν ότι αποχωρούν, ουσιαστικά χαρίζοντας τις ψήφους τους στον Ιορδανό πρίγκιπα.

Ο κ. Φαν Πράαχ, μάλιστα, δήλωσε κι επισήμως ότι πλέον στηρίζει την υποψηφιότητα του πρίγκιπα Αλί, ενώ ο κ. Φίγκο έδειξε έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα επώνυμη καταγγελία της κατάστασης στην παγκόσμια ομοσπονδία.

«Είδα με τα μάτια μου προέδρους [εθνικών] ομοσπονδιών να συγκρίνουν τους ηγέτες της FIFA με τον διάβολο, και μετά να ανεβαίνουν στο βήμα και να τους συγκρίνουν με τον Ιησού Χριστό. Οι υποψήφιοι παρεμποδίστηκαν από το να απευθυνθούν στις ομοσπονδίες, και είναι πολύ περίεργο που ένας εκ των υποψηφίων δεν παρουσίασε καν μανιφέστο για την εκλογή του στις 29 Μαΐου», κατήγγειλε ο κ. Φίγκο με σαφή αναφορά στον κ. Μπλάτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή