Η Λίβερπουλ μετά τον Τζέραρντ

Η Λίβερπουλ μετά τον Τζέραρντ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Τζέραρντ ετοιμάζεται για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, αύριο στην έδρα της Στόουκ Σίτι, και η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για την εποχή μετά τον εμβληματικό αρχηγό της.

Ο τεχνικός των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς, φρόντισε να προϊδεάσει τους φίλους της ομάδας για «το καλοκαίρι της ανοικοδόμησης», καθώς τα προηγούμενα καλοκαίρια η ομάδα του δεν κατάφερε να αντικαταστήσει ούτε τον άλλο παίκτη – σημαία της ομάδας, τον Τζέιμι Κάραγκερ που αποχώρησε το 2013, ούτε τον σούπερ σκόρερ Λουίς Σουάρες που δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο μακριά από το Ανφιλντ.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι εφικτό να αντικατασταθεί ο Τζέραρντ, που τον Ιούλιο εντάσσεται στη Λος Αντζελες Γκάλαξι, ο κ. Ρότζερς είπε: «Αυτό δεν γίνεται. Τόσο ως παίκτης όσο και ως προσωπικότητα είναι αναντικατάστατος για τον σύλλογο. Εμείς θα προχωρήσουμε στο τέλος της σεζόν εξετάζοντας το πώς θα βελτιωθούμε το καλοκαίρι, αυτή είναι η πρόκληση για μας».

Μετά από μια χρονιά που η ομάδα του μεγάλου λιμανιού του αγγλικού βορρά έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο για πρώτη φορά από το 1990, για να τον χάσει τελικά από τη Μάντσεστερ Σίτι, το 2014-15 ήταν μάλλον απογοητευτικό. Ακόμη η Λίβερπουλ δεν έχει καπαρώσει τη θέση της στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν, κι αν το καταφέρει αύριο δεν θα είναι παρά μόνο στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Οσον καιρό βρίσκομαι εδώ έχουμε χάσει δύο παίκτες με περισσότερες από 700 συμμετοχές, τον Τζέιμι [737] και τον Στίβεν [709]. Αυτοί οι παίκτες ήταν μνημειώδεις για τον σύλλογο, κι έτσι είναι μεγάλο πλήγμα που χάσαμε και τους δύο. Το ίδιο και με την απώλεια ενός παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Σουάρες. Για εμάς αυτή η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη από πολλές απόψεις. Πάντως, οι παίκτες μας έδωσαν όλα όσα είχαν και ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα μπορούμε να προσθέσουμε την ποιότητα που το ρόστερ μας σαφώς έχει ανάγκη και θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας του χρόνου», δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

Ακόμη κι αν οι «Κόκκινοι» δείξουν να παραπατούν ξανά την επόμενη χρονιά, δεν θα μπορούν να ποντάρουν στο ότι θα επιστρέψει ο Τζέραρντ καβάλα στο άσπρο άλογό του… Υπάρχει βέβαια η αίσθηση πως ο 35χρονος μέσος (κατ’ ακρίβειαν κλείνει τα 35 του σε μια εβδομάδα) μπορεί να επιστρέψει στο Ανφιλντ ως δανεικός, ακολουθώντας τα παραδείγματα των Ντέιβιντ Μπέκαμ και Τιερί Ανρί κατά τη διάρκεια των συμβολαίων τους στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS). Ωστόσο, ο Τζέραρντ δήλωσε στο BBC ότι θα εξέταζε την πιθανότητα επιστροφής μόνο «σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης».

Το ερώτημα είναι, ποια θα θεωρείται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τα μέτρα της Λίβερπουλ; Μήπως ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης, όπως κόντεψε να συμβεί φέτος; Ο κίνδυνος… υποβιβασμού; Ενα σερί κακών εμφανίσεων, ίσως και με πρόωρο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ ή το Κύπελλο Αγγλίας; Ή μήπως έκτακτη κατάσταση θα συνιστά μια τόσο καλή σεζόν που θα φέρει τη Λίβερπουλ μπροστά στο φάσμα της κατάκτησης του πρώτου της πρωταθλήματος στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, ώστε να πειστεί ο Τζέραρντ να περάσει ξανά τον Ατλαντικό για να έλθει στο Ανφιλντ και να πάρει αυτό που δεν κατέκτησε ποτέ, δηλαδή ένα πρωτάθλημα Αγγλίας;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή