Η επιστολή FIFA – UEFA και η στάση της ΕΠΟ

Η επιστολή FIFA – UEFA και η στάση της ΕΠΟ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή επιστολή των FIFA και UEFA στον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό, Στ. Κοντονή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ με καθυστέρηση δύο ημερών, έκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού «Grexit» ή της νέας απαίτησης των δύο υπερεθνικών οργανισμών για αλλαγές στον νέο αθλητικό νόμο.

Παράλληλα, η κατάληξη του θέματος δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση και τον ρόλο της ΕΠΟ η οποία διέρρεε συστηματικά προς τα ΜΜΕ ότι επίκειται τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω του νόμου, διατηρώντας και ενισχύοντας ένα κλίμα φόβου που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε, αφού αποδείχθηκε ότι οι διαρροές της ήταν αβάσιμες έως και παραπλανητικές.

Επίσης, η κατάληξη του θέματος δεν δικαιώνει τη στάση των κομμάτων που δεν ψήφισαν το άρθρο 5 του νόμου που αφορά την τοποθέτηση τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, επειδή πίστεψαν ότι θα επιφέρει τον διεθνή αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην επιστολή των FIFA – UEFA, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από τη FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA».

Στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, χθες βρέθηκαν στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, ακόμα τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βέροιας προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αμαραντίδη, Δημήτρη Μάνο, Χαράλαμπο Παυλίδη και Ηλία Ιωάννου, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα φερόμενου ως χειραγωγημένου Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013. Απαντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Η κατηγορία που φέρονται να αντιμετωπίζουν είναι αυτή της δωροδοκίας-δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους.

Στο γραφείο του κ. Ανδρεάδη, βρέθηκε χθες το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Νίκος Προύντζος, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης. Αποχωρώντας ξέσπασε σε λυγμούς, και είπε ότι δεν του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή