Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 3-1 την Ξάνθη

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 3-1 την Ξάνθη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 27ο κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός, αφού επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ,

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού οι ακρίτες στο πρώτο ημίχρονο στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Μάλιστα κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά τρεις φορές την ερυθρόλευκη εστία, όμως ο Ρομπέρτο έδειξε για άλλη μια φορά πως δίκαια θεωρείται ο κορυφαίος τερματοφύλακας που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Ο Ισπανός έβαλε το… χεράκι του όπου χρειάστηκε, το μηδέν παρέμενε κάθε φορά που ο Κλέιτον και ο Σολτάνι απειλούσαν με σέντρες ή σουτ.

Κάπως έτσι και με τους πειραιώτες να μην απειλούν τους αντιπάλους τους σοβαρά, το πρώτο μέρος έφτασε στις καθυστερήσεις του. Τότε έγινε το μοιραίο όταν ο Μπάρτος γύρισε λανθασμένο με τον στήθος την μπάλα στον τερματοφύλακά του και ο Χάρα επωφελήθηκε και με πλασέ άνοιξε το σκορ την ώρα που οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν για τα αποδυτήρια.

Αυτό έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να δώσει στον Ολυμπιακό ψυχολογία ενόψει δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Περέριρα ήταν πλέον πιο απελευθερωμένοι και ήλεγξαν απολύτως την εξέλιξη του αγώνα, έχοντας τον έλεγχο απέναντι στην Ξάνθη που φαινόταν να έχει μείνει από δυνάμεις.

Στο 63ο λεπτό ο Τσόρι Ντομίνγκες έβαλε την δική του σφραγίδα στον αγώνα, αφού με προσωπική ενέργεια ξεπέρασε τρεις αντιπάλους του και πλάσαρε στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη για το 2-0. Κάπου εκεί φάνηκε πως η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά προς το κόκκινο.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φορτούνης που είχε περάσει στην θέση του Φουστέρ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 80ο λεπτό. Η Ξάνθη το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Καπετάνο στο 87ο λεπτό.  

Με την κατάκτηση του κυπελλου ο Ολυμπιακός φτάνει παράλληλα και στο 17ο νταμπλ της ιστορίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή