Πρόωρος τελικός για τον ΠΑΟΚ

Πρόωρος τελικός για τον ΠΑΟΚ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο για τον ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα «τελικού» το αυριανό ντέρμπι στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε γκάζι και με το 2-0 επί του Ατρόμητου στη Λεωφόρο πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με «αέρα» 4 βαθμών, έχοντας την πολυτέλεια να παίξει χωρίς τη θηλιά στον λαιμό. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, έχασε κι άλλο έδαφος με το 0-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα κι αν θέλει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της 1ης θέσης των πλέι οφ, πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε αύριο. Νίκη του Παναθηναϊκού θα κρίνει ουσιαστικά τη μάχη, ενώ πολύ βολική γι’ αυτόν θα είναι και η ισοπαλία.

Οι παίκτες και ο Γιώργος Γεωργιάδης τέθηκαν προ των ευθυνών τους από τον Ιβάν Σαββίδη ελάχιστα λεπτά μετά τη δεύτερη ισοπαλία (0-0) του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αυτή τη φορά με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αφού κατέβηκε και συνομίλησε την ώρα του αγώνα με τον Γεωργιάδη, στο τέλος του παιχνιδιού έκλεισε όλη την ομάδα στα αποδυτήρια και σε έντονο ύφος απαίτησε μόνο νίκες από εδώ και πέρα για να επιτευχθεί ο στόχος της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ζήτησε από τους παίκτες να σεβαστούν τη φανέλα που φορούν, υπογράμμισε πως τελείωσαν για όλους οι δικαιολογίες και αναχώρησε για το Ροστόφ, απ’ όπου θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα αύριο για να είναι παρών στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ο Ρόμπερτ Μακ σε χθεσινές δηλώσεις στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρθηκε στην επίσκεψη Σαββίδη στα αποδυτήρια, τονίζοντας πως «μας έδειξε πόσο δυσαρεστημένος είναι. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Τώρα έχουμε τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, σε αυτά πρέπει να πάρουμε έξι βαθμούς. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Ο ΠΑΟΚ θέλει τους βαθμούς της νίκης αύριο για να παραμείνει «ζωντανός» για την πρωτιά στα πλέι οφ και παράλληλα να αποκτήσει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ πριν από τον αγώνα με τον Αστέρα ανακοίνωσε την επιστροφή στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος, μετά από παίκτης και βοηθός προπονητή, θα είναι αυτός που θα έχει συντονιστικό ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο Ουρουγουανός θα έχει λόγο στον σχεδιασμό της ομάδας ή απλώς στην καθημερινή λειτουργία της.

Εκτός από τους Πέτριτς, Χουχούμη, πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι και η πιθανή απουσία του Κλωναρίδη. Υπέστη διάταση στους κοιλιακούς στο ματς με τον Ατρόμητο και ο Αναστασίου δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του. Τη θέση του στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Μπεργκ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές την Κυριακή και με συνολική παρουσία μόλις 55 λεπτών στις πρώτες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ, μετράει ήδη τρία γκολ!

Το επόμενο διήμερο είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό και σε μεταγραφικό επίπεδο. Ο Αμπέντ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να διαπραγματευθεί την επιστροφή του, έχοντας μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της Νιούκαστλ. Θέλει να επιστρέψει, αλλά με ένα καλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με το προηγούμενο. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να έλθει στην Αθήνα και ο μάνατζερ του Εσιέν. Οι συζητήσεις με τον Γκανέζο διεθνή είναι σε πολύ καλό δρόμο και το επόμενο βήμα για την οριστική συμφωνία είναι μια απ’ ευθείας επαφή που θα ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες.

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα και για το θέμα του Γενς Βέμερ, ο οποίος είναι πολύ ψηλά στη λίστα μετά την απόφαση του Λανγκ να υπογράψει στη Βασιλεία. Το συμβόλαιο του 29χρονου δεξιού μπακ με την Πάτερμπορν λήγει και όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Kicker, είναι σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό χωρίς να υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία. Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι ο Βέμερ θα έλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για τις τελικές συζητήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή