H Σεβίλλη στην κορυφή του Γιουρόπα Λιγκ

H Σεβίλλη στην κορυφή του Γιουρόπα Λιγκ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σεβίλλη έβαλε ένα πικρό τέλος στο ταξίδι της Ντνίπρο και επικρατώντας με 3-2 στον τελικό της Βαρσοβίας, κατέβαλε την αντίσταση της ομάδας – έκπληξης του Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας το τρόπαιο. Πλέον, οι Ισπανοί είναι οι πολυνίκες του θεσμού με τέσσερις κατακτήσεις.

Η ουκρανική ομάδα κάθε άλλο παρά εύκολο θήραμα ήταν, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της. Πήρε… κεφάλι στο σκορ από το κεφάλι του Κάλινιτς στο 7’, αλλά η Σεβίλλη αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Με τον Κρικόβιακ στο 28’ και τον Μπάκα στο 31’ πήρε το προβάδισμα αλλά όχι για πολύ. Ο Ροτάν με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 43’ ισοφάρισε σε 2-2 και έκλεισε, παράλληλα, ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, η Σεβίλλη φοβόταν την Ντνίπρο και η Ντνίπρο τη Σεβίλλη. Με τις δύο ομάδες να παίζουν επιφυλακτικά «μίλησε» η διαφορά ποιότητας με αποτέλεσμα, ξανά ο Μπάκα, στο 73’ να σημειώσει το νικητήριο γκολ για την ομάδα του, η οποία διατήρησε τα σκήπτρα της.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντάγκλας, Τσεμπεργιάσκο, Μάτος, Κανκάβα (85’ Σακόφ), Φέντορτσουκ (68’ Μπεζούς), Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους, Κάλινιτς (78’ Σελεζνιόφ).

ΣΕΒIΛΛΗ: Ρίκο, Βιδάλ, Καρίτσο, Κολότζιετζακ, Τρεμουλινάς, Εμπιά, Κριχόβιακ, Ρέγες (58’ Κόκε), Μπανέγκα (87’ Ιμπόρα), Βιτόλο, Μπάκα (82’ Γκαμεϊρό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή