«Κλείδωσε» την πρώτη θέση ο ΠΑΟ

«Κλείδωσε» την πρώτη θέση ο ΠΑΟ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλέι οφ εξπρές» το τρένο του Παναθηναϊκού, πέρασε με φουλ ταχύτητα από την Τούμπα και οδεύει προς τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς εμπόδιο να το σταματήσει! Οι «πράσινοι» νίκησαν τον ΠΑΟΚ 1-0, τον άφησαν 7 βαθμούς πίσω και τους αρκεί μια ισοπαλία στο μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή για να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πρώτη θέση. Ακόμα κι αν χάσουν, εξασφαλίζονται απόλυτα με μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια με τον Αστέρα Τρ. στη Λεωφόρο ή τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ουσιαστικά, το ενδιαφέρον περιορίζεται πλέον στο ποιος θα πάρει τη 2η θέση στα πλέι οφ και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τους τρεις διεκδικητές του να «παίζουν» μέσα σε δύο βαθμούς!

Με κορυφαίους τους Νίνη και Ζέκα, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στο α΄ ημίχρονο και απείλησε τρεις φορές πριν ο Ταυλαρίδης ανοίξει το σκορ με κεφαλιά στο 43΄. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο σημαντικές ευκαιρίες πριν από το τέλος του ημιχρόνου, πίεσαν πολύ μέχρι το 60΄, με πιο καλή στιγμή το δοκάρι του Κίτσιου στο 51΄, αλλά ο Παναθηναϊκός πέρασε την μπόρα χωρίς να βραχεί, ισορρόπησε, δεν κινδύνευσε και έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Μπεργκ στο 89΄.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πάλι κατώτερος των περιστάσεων και οι οπαδοί του αποδοκίμασαν παίκτες και προπονητή, παρακινώντας με συνθήματα τον Ιβάν Σαββίδη «να τα αλλάξει όλα». Η πρώτη κίνηση έγινε ήδη, με την πρόσληψη του Φρανκ Αρνεσεν ως τεχνικού διευθυντή. Ο Δανός πρώην διεθνής και με εμπειρία σε ανάλογες θέσεις σε σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες (Αϊντχόφεν, Τότεναμ, Τσέλσι, Αμβούργο, Μέταλιστ) ήταν στην Τούμπα και παρακολούθησε το παιχνίδι.

Αφιξη Βέμερ

Νέο πρόσωπο θα έχει πιθανότατα και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έφερε στην Αθήνα τον Γενς Βέμερ για τις τελικές συζητήσεις. Ο 29χρονος Γερμανός παίζει δεξί μπακ και αγωνιζόταν στην Πάτεμπορν, έχοντας «γεμάτες» χρονιές. Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία ακόμα, αλλά η υπόθεση είναι σε πολύ καλό δρόμο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κόστα, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Παπαδόπουλος (46΄ Αθανασιάδης, 68΄ Κουλούρης), Πόζογλου (46΄ Περέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Μαυρίας, Νίνης (75΄ Λαγός), Πράνιτς (57΄ Ατζαγκουν), Καρέλης (63΄ Μπεργκ).

Από ένα βαθμό στο Περιστέρι

Χωρίς νίκη στη διαδικασία των πλέι οφ παρέμειναν Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν τις πιο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά εν τέλει παρέμειναν κολλημένοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι «Αρκάδες» μπορεί να μάζεψαν έναν πόντο, αλλά παρέμειναν για ένα ακόμη παιχνίδι «άσφαιροι» στην επίθεση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου δημιουργήθηκε στο 83΄ όταν ο Καράσκο δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα από κοντά, μετά την επέμβαση του Θεοδωρόπουλου σε σουτ του Μαρσελίνιο. Ο Αστέρας είχε τη δική του στιγμή στο 52΄ με τον Πάρα να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κατσουράνης, Μπάλλας (64΄ Αγκουαζί), Πίτου Γκαρσία (76΄ Καράσκο), Καραμάνος (63΄ Μαρσελίνιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (71΄ Μουνάφο), Μπαντιμπανγκά (46΄ Πάρα, 75΄ Ζησόπουλος), Μπαράλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή