Koυπιά διάκρισης στο Ευρωπαϊκό

Koυπιά διάκρισης στο Ευρωπαϊκό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να διατηρήσουν την ελληνική κωπηλασία στον… αφρό της Ευρώπης αρχίζει σήμερα στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν (Πολωνία) η προσπάθεια των κωπηλατών μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών. Την τελευταία στιγμή, ο προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε δήλωσε ότι στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος στη θέση του Σπύρου Γιάνναρου.

Στην ελληνική ομάδα που ταξίδεψε στην Πολωνία, οι έμπειροι αθλητές συνδυάζονται με νεαρούς ταλαντούχους που θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος. Ο Ποστιλιόνε θα δοκιμάσει νέα σχήματα με στόχο να φτιάξει την ολυμπιακή ομάδα του 2016. Ετσι, η Κατερίνα Νικολαΐδη που μέχρι τώρα αγωνιζόταν –και διακρινόταν– στο μονό έγινε «ζευγάρι» με τη Σοφία Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ. Ο προπονητής κράτησε ίδια τη σύνθεση στην τετράκωπο και πρόσθεσε αρκετά νέα παιδιά στην αποστολή. «Χτίζουμε μέρα με τη μέρα την Ολυμπιακή Ομάδα φροντίζοντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, καθώς και για μικρές βελτιώσεις. Είμαστε πιο σίγουροι για την επανάληψη των επιτυχιών από ορισμένους κωπηλάτες με περισσότερη εμπειρία, όπως έχει κάνει στο παρελθόν η τετράκωπος ανδρών», δήλωσε ο Ποστιλιόνε.

Σήμερα αγωνίζονται οι Στ. Ντούσκος (σκιφ ελ. βαρών), Θωμαΐς Εμμανουηλίδου (σκιφ ελ. βαρ.), Παν. Μαγδανής – Σπ. Γιάνναρος και Αμαλία Τσιάβου – Γεωργία Δημάκου (διπλό σκιφ ελ. βαρ.), Γιάννης Τσίλης – Διονύσης Αγγελόπουλος – Γιώργος Τζιάλλας – Γιάννης Χρήστου (τετράκωπος), Κατερίνα Νικολαΐδου – Σοφία Ασουμανάκη (διπλό σκιφ), Λευτέρης Κόνσολας (σκιφ), Γιώργος Κόνσολας – Γιάννης Πέτρου (δίκωπος ελ. β.).

Στη λίμνη Μάλτα είχε διεξαχθεί η αντίστοιχη διοργάνωση και το 2007. Τότε, η χώρα μας κατέκτησε δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή