«Πράσινος» για δύο χρόνια ο Εσιέν

«Πράσινος» για δύο χρόνια ο Εσιέν

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η επιλογή του Μίκαελ Εσιέν να θεωρηθεί αλλαγή φιλοσοφίας του Παναθηναϊκού στον μεταγραφικό σχεδιασμό του; Σίγουρα αποτελεί μια ποιοτική κίνηση φανερά πάνω από τον πήχυ των οικονομικών δυνατοτήτων του με στόχο να αλλάξει επίπεδο ως ομάδα, δεν ακυρώνει, όμως, το πλάνο και τις βάσεις πάνω στις οποίες έχει χτιστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Θα συνεχίσει να επενδύει το μέλλον του σε νέα ταλαντούχα παιδιά, με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο και τα τμήματα υποδομής του, αλλά θα μπολιάσει τον κορμό του με τουλάχιστον δύο ποιοτικές προσθήκες, ικανές να σημάνουν την αντεπίθεσή του για την ανακατάληψη της κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο 33χρονος Γκανέζος είναι μια τέτοιου είδους επιλογή. Πολύπειρος παίκτης με θητεία σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Ρεάλ, η Τσέλσι, η Μίλαν και η Λυών, έρχεται στον Παναθηναϊκό για να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που αναζητάει ώστε να γίνει άμεσα ανταγωνιστικός στη διεκδίκηση του τίτλου. Η ενθουσιώδης υποδοχή που του επιφύλαξαν περισσότεροι από χίλιοι οπαδοί της ομάδας στο αεροδρόμιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είναι ενδεικτική των προσδοκιών που γεννά η απόκτησή του.

Ο Εσιέν έδειξε αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην ευθύνη, όπως δήλωσε μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του στα γραφεία της ΠΑΕ αργά χθες το βράδυ, έχοντας περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσω τη νέα μου πορεία στον Παναθηναϊκό. Είμαι ένας απ’ αυτούς, μέλος του Παναθηναϊκού, θα δώσω εμπειρία και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτόν. Αποτελεί για μένα μια πρόκληση. Είμαι νικητής και ήρθα στην Ελλάδα για να κερδίσω κι άλλα τρόπαια και να κάνω ό,τι μπορώ για τη νέα μου ομάδα. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Οταν είδα τους οπαδούς, ήταν μεγάλη η χαρά μου που ήρθαν για μένα στο αεροδρόμιο. Ηταν απίστευτο, θέλω να τους ευχαριστήσω κι εγώ θα κάνω το παν για να τους το ανταποδώσω»

Η απόκτηση του Εσιέν ανέβασε το θερμόμετρο και αναμένεται να φέρει αρκετό κόσμο απόψε (18.15) στη Λεωφόρο παρότι το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης δεν κρίνει τίποτα βαθμολογικά για τον Παναθηναϊκό. Με το εντυπωσιακό 4×4 στα πλέι οφ, οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και θέλουν να αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους οπαδούς τους στο τελευταίο εντός έδρας ματς της περιόδου, ειδικά τώρα που η μεταγραφή του Εσιέν τους έχει γεμίσει με προσδοκίες για τη νέα σεζόν.

Το παιχνίδι αυτό προσφέρεται για να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν παίζουν συχνά τελευταία. Ούτως ή άλλως, οι απουσίες είναι αρκετές: οι Σίλντενφελντ, Μπούρμπος είναι τιμωρημένοι, ο Πράνιτς είναι τραυματίας όπως και οι Πέτριτς, Κλωναρίδης, Χουχούμης και Σπυρόπουλος. Ο Αναστασίου συμπεριέλαβε στην 20άδα τους νεαρούς Σταματάκη και Στάικο. Σημαντικές απουσίες έχει και ο Αστέρας Τρίπολης, με τους Μπαράλες, Λούι, Κουρμπέλη, Γκοϊάν, Μπαντιμπαγκά, Μάσα και Πάρα να μην ακολουθούν την αποστολή. Αντίθετα, ο Ρόλε είναι στη διάθεση του Βεργέτη.

Με Αρνεσεν ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον σημερινό (20.30) αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκτός γηπέδου, εκεί όπου έχει πιάσει ήδη δουλειά ο νέος τεχνικός διευθυντής, Φρανκ Αρνεσεν.

Ο Δανός επέστρεψε χθες στη Θεσσαλονίκη και, πλέον, όλα τα θέματα που αφορούν τις δικές του αρμοδιότητες μπαίνουν σε μια σειρά. Ο προπονητής που θα επιλέξει είναι το πρώτο που θα συζητηθεί με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση μπαίνει σε μια νέα φάση, καθώς θα αρχίσουν να αναλύονται οι υποψήφιοι τεχνικοί που έχει στο μυαλό του ο νέος τεχνικός διευθυντής.

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση, ο Αρνεσεν θα καταλήξει σε συγκεκριμένα ονόματα και θα κάνει τις επαφές. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το ζήτημα, θα ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τη στελέχωση του ρόστερ με μπάτζετ ίσως και διπλάσιο από το φετινό.

Σε ό,τι αφορά τον σημερινό αγώνα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τον «Δικέφαλο» για νέα βαθμολογική απώλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή