«Πυρά» Μπλάτερ κατά των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της FIFA

«Πυρά» Μπλάτερ κατά των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της FIFA

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της FIFA, Zεπ Μπλάτερ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας, κατά τις οποίες επανεξελέγη στη θέση του για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο 79χρονος Ελβετός, ξεπέρασε αναίμακτα το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε 48 ώρες πριν, όταν η αστυνομία της Ελβετίας εισέβαλε σε ξενοδοχείο που φιλοξενούσε μέλη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής και προέβη σε συλλήψεις, εκτελώντας σχετικό ένταλμα από τις ΗΠΑ.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του, ο κ. Μπλάτερ έδωσε την δική του απάντηση σε αυτούς που ήθελαν να του στερήσουν την προεδρία δημιουργώντας το νέο σκάνδαλο, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να μου αλλάξει κανείς την άποψη ότι όλο αυτό δεν ήταν σκηνοθετημένο για να με πλήξει ενόψει εκλογών. Οι ΗΠΑ επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση δύο μέρες πριν τις εκλογές, ενώ θα μπορούσαν να το είχαν κάνει και στο συνέδριο του Μαρτίου. Όμως τότε δεν υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι εδώ».

Η κίνηση αυτή είναι μια από τις πρώτες που θα κάνει ο πρόεδρος της FIFA προκειμένου να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες.

Οι επικριτές του ακόμα δεν έχουν σταματήσει να εξαπολύουν κατηγορίες εναντίον του. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του του προέδρου της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ, ο οποίος σημείωσε πως και στην επόμενη τετραετία του Μπλάτερ η λέξη σκάνδαλο θα σχετίζεται και με την FIFA. Μάλιστα, προέβλεψε πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δεν θα ολοκληρώσει την θητεία του.

Κατά το παρελθόν πολλοί διάσημες μορφές του ποδοσφαίρου έχουν επικρίνει τον Σεπ Μπλάτερ για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Ο Λουίς Φίγκο όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2015 (τελικά αποφάσισε να  την αποσύρει προκειμένου να μην διασπαστούν οι ψήφοι και να χάσει έτσι δύναμη ο Μπλάτερ) είχε σημειώσει ότι είναι ντροπή να γράφεις στο Google την λέξη FIFA και αυτόματα δίπλα της να εμφανίζεται η λέξη σκάνδαλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή