Πρώην συνεργάτης του Μπλάτερ παραδέχεται την ενοχή του για τα σκάνδαλα της FIFA

Πρώην συνεργάτης του Μπλάτερ παραδέχεται την ενοχή του για τα σκάνδαλα της FIFA

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κουβάρι των σκανδάλων που έχουν πλήξει την FIFA άρχισε να ξετυλίγεται για τα καλά, με τους New York Times να δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για το πρόσωπο – κλειδί που βοήθησε στην αποκάλυψη τους.

Ο Τσακ Μπλέιζερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και στενός συνεργάτης του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, είχε ομολογήσει παλιότερα την ενοχή του και δέχθηκε να δώσει τα… φώτα του στις Αρχές των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι ο κ. Μπλέιζερ το 2013 είχε παρουσιαστεί σε δικαστήριο του Μπρούκλιν προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για «υποθέσεις διαφθοράς» στην FIFA και παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε σκάνδαλα και δωροδοκίες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ο ίδιος τόνισε ότι το 1992 είχε μεσολαβήσει αφού είχε δεχθεί χρήματα, προκειμένου το Παγκόσμιο Κύπελλο να φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Μάλιστα ο Μπλέιζερ δεν αρνήθηκε ότι μαζί με άλλα πρόσωπα της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA είχαν χρηματιστεί προκειμένου να καταλήξει η διοργάνωση του 2010 στη Νότιο Αφρική.

Οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι υπό τον φόβο της 20ετούς φυλάκισης, ο Μπλέιζερ αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να βοηθήσει στην αποκάλυψη των σκανδάλων που πλήττουν την Ομοσπονδία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες, τόσο δικές του, όσο και δύο ακόμη προσώπων που φέρεται πως στο παρελθόν συνεργάζονταν στενά με τον Σεπ Μπλάτερ.

Σε αντάλλαγμα για την συνεργασία του, οι Δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ θα παραθέσουν υπόμνημα με το οποίο θα μειωθεί η ποινή του, αφού συνεργάστηκε με τις Αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή