Απαγόρευση εξόδου σε τρεις παίκτες

Απαγόρευση εξόδου σε τρεις παίκτες

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε αλλά το ποδόσφαιρο συνεχίζει να «παίζεται» στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ο ανακριτής διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης, που ασχολείται με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στους ποδοσφαιριστές Μπάρμπα, Αμαραντίδη και Ιωάννου που αγωνίστηκαν με τη Βέροια στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στις 6/1/2013 και θεωρείται χειραγωγημένος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην προπονητής της Βέροιας, Δ. Καλαϊτζίδης και οι ποδοσφαιριστές Γεωργέας και Καλογέρης έχουν καταθέσει ότι στο ημίχρονο επιχειρήθηκε χειραγώγηση του αγώνα με ήττα της Βέροιας με σκορ 3-0, κάτι που τελικά επετεύχθη.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γ. Αρβανιτίδης και ο πρώην γενικός αρχηγός, Γ. Λαναρής, στους οποίους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και για τον πρώτο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οπως δήλωσε στον Sport FM o δικηγόρος του Μπάρμπα, Ζ. Κεσσές, ο ανακριτής θεωρεί χειραγωγημένο τον συγκεκριμένο αγώνα και επίσης πιστεύει ότι αλήθεια είναι αυτό που έχει πει ο κ. Καλαϊτζίδης και ότι όλοι υπόλοιποι δεν έχουν πει την αλήθεια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνει και τον Παντελή Καφέ και όλους όσοι έχουν δώσει καταθέσεις σε αυτό το πλαίσιο.

Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Κεσσές δήλωσε: «Ο πελάτης μου δεν έχει τίποτα να κρύψει κι ό,τι είχαμε να εισφέρουμε σε αυτή τη διαδικασία το έχουμε εισφέρει. Πιστεύουμε στο έργο του ανακριτή, που είναι ούτως ή άλλως δύσκολο».

Σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών συζητείται η αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί την έκπτωση του Δ.Σ. και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω κατηγοριών που αντιμετωπίζουν μέλη της στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και όχι μόνο, αλλά και λόγω παραβιάσεων του καταστατικού.

Η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί χθες αλλά η ΕΠΟ ζήτησε αναβολή. Υπέρ της διοίκησης της ομοσπονδίας προσέφυγαν 36 από τις 56 ενώσεις – μέλη της και τρεις από τις πέντε ομάδες στις οποίες απευθύνθηκε λόγω της συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα υπέρ της ΕΠΟ προσέφυγαν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρ. και Ατρόμητος, ενώ αρνήθηκαν να το πράξουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Η ΕΠΟ δεν εκπροσώπησε τα μέλη του Δ.Σ. της Ι. Κομπότη και Α. Σταθόπουλο στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ δεν εκπροσωπεί ούτε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ι. Αγγελίδη.

Χθες η ΕΠΟ δήλωσε στην UEFA τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στην επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA είτε η ΕΠΟ –κάτι που είναι αμφίβολο ότι έπραξε- είτε οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να ενημερώσουν για το αν εμπλέκονται ομάδες που έχουν κερδίσει τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της σε υποθέσεις που αφορούν την ακεραιότητα αγώνων στο πλαίσιο εθνικών ή υπερεθνικών διοργανώσεων και αν έχουν αρχίσει σε βάρος τους ή σε βάρος φυσικών προσώπων που συνδέονται μαζί τους, πειθαρχικές διαδικασίες ή / και έρευνες της κρατικής δικαιοσύνης.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα προληπτικού αποκλεισμού αυτών των ομάδων από τις διοργανώσεις της για ένα χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή