Πετάει για Ν. Φερόε η Εθνική

Πετάει για Ν. Φερόε η Εθνική

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κώστας Μήτρογλου θα είναι όπως φαίνεται η επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν για την κορυφή της επίθεσης στο μεθαυριανό (21.45) εκτός έδρας παιχνίδι με τις Ν. Φερόε για την προκριματική φάση του Euro 2016. Αν και έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον τελικό του Κυπέλλου και το τελευταίο διάστημα της περιόδου δεν είχε μεγάλη επαφή με τα δίκτυα, ο 27χρονος σέντερ φορ δείχνει στις προπονήσεις της Εθνικής ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και οδήγησε τον Ουρουγουανό τεχνικό στην απόφαση να τον εμπιστευθεί σε ένα ματς όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Με μόλις ένα γκολ σε πέντε αγώνες κι αυτό με σουτ εκτός περιοχής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και χρειάζεται επειγόντως λύσεις από παίκτες που παίζουν μέσα στο «κουτί». Τέτοιους δεν διαθέτει πολλούς η τωρινή φουρνιά της εθνικής μας ομάδας και παρότι ο Μήτρογλου έχει καιρό να σκοράρει με τη φανέλα της, θα κληθεί να σηκώσει το βάρος στην επίθεση και να δώσει τη λύση.

Ο Μαρκαριάν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά με βάση τα όσα δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την αρχική ενδεκάδα. Ο Καρνέζης είναι αδιαπραγμάτευτος κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης με τον Σταφυλίδη θα είναι στα άκρα της άμυνας και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς στο κέντρο της. Η ανάγκη για την πρώτη νίκη στη διοργάνωση φέρνει ένα πολύ επιθετικό σχήμα από τη μέση και εμπρός. Ο Σάμαρης θα είναι το μοναδικό αμυντικό χαφ, με τους Κονέ, Χριστοδουλόπουλο δίπλα του στη μεσαία γραμμή και τους Φετφατζίδη, Φορτούνη και Μήτρογλου να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα.

Η χθεσινή προπόνηση έγινε χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής και όλοι οι παίκτες που επιλέχθηκαν εξαρχής, θα ακολουθήσουν την αποστολή για τις Ν. Φερόε και εν συνεχεία για το Γκντανσκ όπου η εφετινή αγωνιστική περίοδος θα κλείσει την Τρίτη με το φιλικό κόντρα στην Πολωνία. Η τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους θα γίνει σήμερα στις 9.30 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά. Το τσάρτερ της αποστολής θα αναχωρήσει στις 15.10 για τις Ν. Φερόε.

• Την ώρα που ο Μισέλ Πλατινί αρνείτο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάσταση στη FIFA, όπου φέρεται να είναι πιθανός υποψήφιος πρόεδρος, η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωνε την αναστολή της διαδικασίας επιλογής της διοργανώτριας χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και την έναρξη της διαδικασίας προετοιμασίας του συνεδρίου που θα εκλέξει τον διάδοχο του παραιτηθέντος προέδρου Ζεπ Μπλάτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή