Ταλαιπωρία στον αέρα για την Εθνική ποδοσφαίρου

Ταλαιπωρία στον αέρα για την Εθνική ποδοσφαίρου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μπόλικη ταλαιπωρία ξεκίνησε η προσπάθεια αντεπίθεσης της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία αύριο (21.45) θα αντιμετωπίσει τους ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες παίκτες των Νήσων Φερόε. Η ομάδα αναχώρησε χθες το μεσημέρι για το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκεται βόρεια της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο, η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή ανάγκασε τον πιλότο να αλλάξει προορισμό και να κατευθυνθεί στη Δανία! Πραγματοποιήθηκαν δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης στο μικρό αεροδρόμιο των Φερόε και στη συνέχεια η πτήση -έπειτα από επτά ώρες στον αέρα- κατέφθασε με ασφάλεια στην Κοπεγχάγη. Εκεί, θα έμενε η αποστολή χθες το βράδυ και σήμερα θα αναχωρούσε ξανά για το αεροδρόμιο Βάγκαρ.

Εστω κι έτσι, ο στόχος των παικτών του Σέρχιο Μαρκαριάν είναι προφανής, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα είναι μία ακόμη μεγάλη αποτυχία για την ομάδα που πριν από περίπου 11 μήνες βρισκόταν στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αλλωστε, η ήττα στον πρώτο γύρο στο «Καραϊσκάκη» αποτελεί πιθανότατα το πιο ντροπιαστικό αποτέλεσμα της ομάδας στη σύγχρονη ιστορία της. Μία νέα απώλεια βαθμών δεν θα γράψει, απλώς, μία ακόμη μαύρη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θα σημάνει ουσιαστικά την κατάθεση των όπλων στη μάχη της κατάληψης της τρίτης θέσης του ομίλου που οδηγεί σε μπαράζ. Οι δύο πρώτες θέσεις θεωρούνται… άπιαστες αφού χρειάζεται ένας απίθανος συνδυασμός αποτελεσμάτων για να πλασαριστεί η Εθνική στην κορυφή ή μία θέση πιο κάτω και να πάρει απευθείας το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας το 2016.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρχιο Μαρκαριάν, σχεδιάζει να παρατάξει ένα αρκετά επιθετικό σύστημα αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Φορτούνη ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Οι Τοροσίδης και Σταφυλίδης δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα, στην άμυνα και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς στο κέντρο της. Στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής επικρατέστεροι είναι οι Ταχτσίδης, Κονέ και Σάμαρης και στην επίθεση οι Νίνης, Καρέλης και Μήτρογλου. Θέση διεκδικεί και ο Φετφατζίδης. Ο Ουρουγουανός τεχνικός φαίνεται ότι θα κατασταλάξει στην ενδεκάδα μετά και τη σημερινή προπόνηση, ενώ θα προσμετρήσει και την ταλαιπωρία των διεθνών μετά τις αλλεπάληλες πτήσεις.

• Η δράση για την αγωνιστική του Ιουνίου στα προκριματικά του Euro 2016 αρχίζει απόψε με τις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν να είναι αυτές της Κροατίας με την Ιταλία και της Ουαλλίας με το Βέλγιο, ενώ η Τσεχία δοκιμάζεται στην Ισλανδία και η Ολλανδία ταξιδεύει στη Λεττονία. Εύκολα ή δύσκολα η Κύπρος αναμένεται να επικρατήσει στην Ανδόρα. Στη μάχη του Κόπα Αμέρικα στη Χιλή μπαίνουν αργά απόψε το Μεξικό και η Βολιβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή