Ασημένια λάμψη στο Μπακού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ασημένιο μετάλλιο και αρκετές προκρίσεις έχει να επιδείξει η ελληνική αποστολή μέχρι και την τέταρτη ημέρα των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015». Ο Γιώργος Τζάνος ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των 84 κ., στο καράτε (κούμιτε) και η ενόργανη γυμναστική κατέκτησε τρία εισιτήρια για τελικούς. Σήμερα, οι εκπρόσωποί μας θα αγωνιστούν σε τοξοβολία, τάε κβον ντο, πάλη, μπιτς βόλεϊ, πυγμαχία, πινγκ πονγκ, συγχρονισμένη, κανό και πόλο.

Στην υδατοσφαίριση οι νεάνιδες νίκησαν, εύκολα, χθες τη Γερμανία με 15-4 και σήμερα με το Ισραήλ θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους. Αντίθετα, οι έφηβοι στην αναμέτρηση με την Κροατία είχαν ένα κακό τέταρτο οκτάλεπτο και έχασαν με 12-13. Δεν κατάφεραν να περάσουν απευθείας στην οκτάδα και θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» σε αγώνα χιαστί με τη Γαλλία.

Η σημερινή «αυλαία» για τους Ελληνες αθλητές θα ανοίξει με τοξοβολία και ταέ κβον ντο. Πρώτος στη… μάχη θα μπει ο τοξότης Αλέξανδρος Καραγεωργίου. Στο τάε κβον ντο, ο Γιώργος Σιμιτσής (58 κ.) θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο με τον Ρώσο Αρμάν Ιργκάλιεφ και η Ιωάννα Κουτσού (49 κ.) θα αντιμετωπίσει την Κύπρια, Κυρ. Κουττούκη. Στην πάλη, η έμπειρη Αγόρω Παπαβασιλείου (63 κ.) θα βρει απέναντι τη Γερμανίδα Βαϊνάουγκ. Καλές εμφανίσεις θα διεκδικήσουν η εθνική συγχρονισμένης (κόμπο) και η Αθ. Τσόλα (σόλο).

Στους προκριματικούς των 60 κ., στην πυγμαχία, ο Π. Ματσάγκος θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό, Μακ Κόρμακ. Σήμερα θα αρχίσει και η προσπάθεια της εθνικής μπιτς βόλεϊ γυναικών (Π. Καραγκούνη – Μεθενίτη). Στο ομαδικό της ξιφασκίας θα αγωνιστούν οι Γκορίλα, Χόρτη – Ψάρρα, στο ατομικό του πινγκ πονγκ θα παίξει ο Κ. Κρεάνγκα και στο κανό σπριντ θα πάρει μέρος ο Κ. Συριόπουλος.

Αξιζε το χρυσό

Ο Γιώργος Τζάνος έγινε ο πρώτος Ελληνας που ανέβηκε στο βάθρο στους 1ους ευρωπαϊκούς Αγώνες. Στον τελικό των 84 κ. του κούμιτε, ήρθε ισόπαλος με τον Αζέρο, Αϊχάν Μαμάγιεφ και οι κριτές αποφάσισαν να δώσουν το χρυσό στους… γηπεδούχους. «Ξέραμε ότι θα ήμασταν χαμένοι αν κρινόταν ο αγώνας με απόφαση των διαιτητών» δήλωσε ο προπονητής του, Κ. Γκουβούσης.

Στους προκριματικούς της ενόργανης, η προσπάθεια του Βλάση Μάρα θύμισε το… παρελθόν. Εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα και, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό. Την ίδια θέση πήρε και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους που κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο δάχτυλο. Η Βάσω Μιλλούση πλασαρίστηκε ως 13η στις 18 στο σύνθετο ατομικό και θα αγωνιστεί στον μεθαυριανό τελικό. Στην πάλη, η Βρυώνη πλασαρίστηκε 4η στα 69 κ.

Στη συγχρονισμένη κολύμβηση, οι Γιάννα Γκεοργκίεβα – Αθανασία Τσόλα ήρθαν 6ες στον τελικό του ντουέτου, ενώ η ομάδα μας πλασαρίστηκε στην 7η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση αποτελεί για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή