Αιμορραγεί η Εθνική, αγγαρεία με Πολωνία

Αιμορραγεί η Εθνική, αγγαρεία με Πολωνία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιονοστιβάδα εξελίξεων όχι όμως… τώρα αλλά αργότερα, φέρνει η ήττα σοκ από τα Ν. Φερόε, που σήμανε τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής μας από το Euro 2016. Ο αγωνιστικός αποκλεισμός έχει κι άλλες προεκτάσεις. Οι απώλειες εσόδων της ΕΠΟ από τα μπόνους πρόκρισης και τους χορηγούς, αποτιμώνται σε περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αναπληρώνεται από άλλους πόρους και αναγκάζει την ομοσπονδία να διαμορφώσει πολύ πιο σφικτή οικονομική πολιτική. Οι επιπτώσεις δεν θα φανούν μόνο στη βιτρίνα της Εθνικής, αλλά σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης.

Η διαχείριση της νέας πραγματικότητας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ΕΠΟ. Οπως τόνισε χθες ο κ. Γκιρτζίκης στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν για το αποψινό (21.45) φιλικό με την Πολωνία στο Γκντανσκ, ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας αρχίζει από αύριο, χωρίς αυτό να επηρεάζει άμεσα το μέλλον του Ουρουγουανού τεχνικού. Ο Μαρκαριάν έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο και οπωσδήποτε θα το ολοκληρώσει, αλλά η επέκτασή του θα κριθεί από τα αποτελέσματα και τη γενικότερη εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια. Θα έχει το ελεύθερο, πάντως, να κάνει όποιες τομές κρίνει αναγκαίες, από το ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Ο 71χρονος προπονητής σκιαγράφησε τα «πρέπει» που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη: «Είμαστε πολύ χαμηλά και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι ιστορικά και πολύ άσχημα. Τα προβλήματα δεν είναι απλά ούτε είναι ένα. Πρέπει να δουλέψουμε και να αντιδράσουμε. Να κάνουμε μια διάγνωση του προβλήματος, να ισορροπήσουμε την κατάσταση, να γίνουμε όλοι μας περισσότερο επαγγελματίες. Να κάνουμε ένα πιο δυνατό ελληνικό ποδόσφαιρο για να μας δίνει περισσότερους παίκτες για την Εθνική, να συνεργαστούμε με τις ομάδες, να βρούμε το αγωνιστικό στιλ που μας ταιριάζει, να διορθώσει κάποια πράγματα η ομοσπονδία και όποιος αναλάβει το πρότζεκτ, να δουλεύει γι’ αυτό και όχι για τον εαυτό του. Θα ήθελα να μπορώ να πω ότι θέλω να μείνω για άλλα δέκα χρόνια, αλλά μέχρι τώρα τα πράγματα δεν είναι καλά. Μόνο οι νίκες ανοίγουν πόρτες. Αν τις έχω, θα το σκεφτώ αν μου γίνει πρόταση να συνεχίσω. Θέλω να δουλεύω και να είναι όλα εντάξει, όχι απλά να είμαι κάπου και να εργάζομαι».

Οι Πολωνοί άφησαν ελεύθερους οκτώ βασικούς παίκτες τους και θα δοκιμάσουν απόψε αρκετά νέα πρόσωπα. Κάτι αντίστοιχο θα κάνει και ο Μαρκαριάν που αναμένεται να ξεκινήσει με τους Καπίνο, Βύντρα, Σταφυλίδη, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Ταχτσίδη, Τζιόλη, Νίνη, Φούντα, Καρέλη και Κολοβό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή