Σαββίδης: Ελπίζω σε μια νέα εποχή

Σαββίδης: Ελπίζω σε μια νέα εποχή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την άμεση αντίδραση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης για να αναδιαμορφώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με γραπτή δήλωσή του σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ελπίζω ειλικρινά η σημερινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ούτε τώρα όμως η ΕΠΟ προχωρήσει άμεσα σε δραστικές αλλαγές και ριζική αναδιαμόρφωση, η παρουσία μας σ’ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί σε αμφισβήτηση» τόνισε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος περιμένει δραστικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια σημαντική αλλαγή έγινε στη δική του ομάδα, καθώς από χθες ο «Δικέφαλος» έχει προπονητή. Ο Ιγκόρ Τούντορ ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ και πιάνει αμέσως δουλειά, γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ο νέος της προπονητής είναι ο Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα στελεχωθεί με τέσσερις συνεργάτες του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο 37χρονος Τούντορ αφού συναντήθηκε προχθές με τον Ιβάν Σαββίδη, χθες έφτασε στη Θεσσαλονίκη, είχε πολύωρη συνάντηση με τον Φρανκ Αρνεσεν και το απόγευμα βρέθηκε στην Τούμπα, ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις με την υπογραφή τριετούς συμβολαίου.

Ο Κροάτης είναι περισσότερο γνωστός για την ποδοσφαιρική του καριέρα, αγωνιζόμενος κυρίως στη Γιουβέντους. Στα 31 του σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμών και ξεκίνησε άμεσα την προπονητική, ως άμεσος συνεργάτης του Εντοάρντο Ρέγια στη Χάιντουκ. Στην ομάδα του Σπλιτ έφτασε ώς τη θέση του πρώτου προπονητή, όπου την περυσινή περίοδο οδήγησε την ομάδα στην 3η θέση του πρωταθλήματος, ενώ την προηγούμενη χρονιά κατέκτησε το κύπελλο Κροατίας.

Θεωρείται από τους ανερχόμενους προπονητές, είναι αρκετά νέος, ιδιαίτερα έμπειρος στο υψηλότερο επίπεδο ως παίκτης και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αρνεσεν.

Με Κροάτη αναμένεται να αρχίσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τον «Δικέφαλο». Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν κυρίως από την Κροατία και τη Γερμανία, ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός, Σλόμπονταν Ραΐκοβιτς βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, έχοντας μείνει ελεύθερος από το Αμβούργο. Μάλιστα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για παρουσία και του Ραΐκοβιτς στην Ελλάδα, ωστόσο το διέψευσε αυτό ο ίδιος ο παίκτης.

Πρόκειται επίσης για προσωπική επιλογή του Αρνεσεν, ο οποίος τον είχε πάρει όταν ήταν στην Τσέλσι, αλλά και στο Αμβούργο, ενώ σε δηλώσεις του ο Κροάτης αμυντικός χαρακτήρισε «ποδοσφαιρικό πατέρα» τον Δανό τεχνικό διευθυντή του «Δικεφάλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή