Πίσω από τις κάμερες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα παρέμβαση

Η υπό πίεση και με παλινωδίες αύξηση του εκλογικού σώματος από το οποίο προκύπτει η Εκτελεστική Επιτροπή (πρώην Δ.Σ.) της ΕΠΟ από 56 εκλέκτορες σε περίπου 180 διευρύνει έστω και περιορισμένα τη δημοκρατία, αλλά δεν την εδραιώνει. Κάθε εκλογικό σύστημα έχει βασική στόχευση την αναλογικότητα, που σημαίνει ότι κάθε παράταξη πρέπει να εκπροσωπείται ανάλογα με το ποσοστό των ψήφων που πήρε. Στην περίπτωση της ΕΠΟ, οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και με σύστημα που προβλέπει την εκλογή όσων πάρουν τις περισσότερους ψήφους. Η αντίπαλη παράταξη δεν δικαιούται να εκλέξει στην Ε.Ε. αριθμό μελών που να αντιστοιχούν αναλογικά στις ψήφους που πήρε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία δέκα χρόνια να προκύπτουν στην ΕΠΟ μονοκομματικές κυβερνήσεις, να μην υπάρχει αντιπολίτευση, που είναι δομικό στοιχείο στις δημοκρατίες της νεωτερικότητας, και ως εκ τούτου να μην υπάρχει έλεγχος αποφάσεων και πεπραγμένων με γνωστά αποτελέσματα για την ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο. Το επόμενο βήμα, επομένως, είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος προς την κατεύθυνση της αναλογικότητας. Και επειδή η ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη να το πράξει, μπορεί να το διεκδικήσει ο Στ. Κοντονής μέσω της νέας νομοθετικής παρέμβασης που ετοιμάζει.

Α.Μ.

Εποχή Λάσκαρη στον Αρη

Σε νέα εποχή μπήκε ο μπασκετικός Αρης λίγες ώρες μετά την απώλεια της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα, που πάντως δεν επισκιάζει την εξαιρετική χρονιά που έκαναν ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του. Πλέον, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ είναι ο Νίκος Λάσκαρης, τραπεζίτης που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Εντός των επόμενων ημερών ο Λάσκαρης θα αποκτήσει το 90% των μετοχών της ΚΑΕ και θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο τμήμα μπάσκετ του Αρη. Θα ορίσει αιρετή διοίκηση με τον ίδιο και τη σύζυγό του μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου και άμεσο στόχο την εξόφληση όλων των παλιών χρεών προς Δημόσιο και πιστωτές σε βάθος χρόνου το ένα έτος. Το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από τον τέταρτο μικρό τελικό μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ εμφάνισε άλλες 500.000 ευρώ και συνολικά με 900.000 ευρώ παίρνει τους «κίτρινους» για να τους πάει σε ένα πολύ πιο υψηλό επίπεδο, χωρίς ωστόσο να κάνει άλματα, αλλά προσεκτικά βήματα.

Γ. Σ.

Οσο πιο κάτω γίνεται…

Μέχρι και στην ΕΣΚΑΝΑ μπορεί να δηλώσει συμμετοχή η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου για την επόμενη περίοδο. Και αν υπήρχε χαμηλότερη κατηγορία ερασιτεχνικού μπάσκετ, η «εξαφανισμένη» διοίκηση θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά τη δήλωση συμμετοχής.

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή