Στη Λεωφόρο του τίτλου και της… Ελλάδος βαδίζουν οι Χιλιανοί

Στη Λεωφόρο του τίτλου και της… Ελλάδος βαδίζουν οι Χιλιανοί

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήρωα τον Εδουάρδο Βάργας, τον επιθετικό της Νάπολι, η Χιλή πήρε αυτό που ήθελε διακαώς από τον ημιτελικό της με το Περού χθες τα ξημερώματα νικώντας 2-1 για να πάρει θέση στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το Σάββατο, τον πρώτο της τελικό στον θεσμό από το 1987.

«Είναι ένα απίστευτο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αλλά και υποχρέωσή μας» είπε για την πρόκριση της Χιλής στον τελικό ο Αργεντινός τεχνικός της διοργανώτριας, Χόρχε Σαμπάολι.

Το Περού προσπάθησε να ανατρέψει τα προγνωστικά, είχε δοκάρι με τον Τζέφερσον Φαρφάν, δεν πτοήθηκε από την αποβολή του Κάρλος Σαμπράνο στο 20΄, ούτε από το 1-0 με σκόρερ τον Βάργας στο 42΄, ύστερα από εκπληκτική προσποίηση του Τσάρλες Αράνγκις, και έφτασε στην ισοφάριση στο 60΄ με αυτογκόλ του Γάρι Μεδέλ. Ωστόσο, με 10 παίκτες δεν είχε απάντηση στο εκπληκτικής έμπνευσης και ομορφιάς δεύτερο τέρμα του πρώτου πλέον σκόρερ της διοργάνωσης Βάργας στο 64΄, με τεχνικό καμπυλωτό σουτ εκτός περιοχής στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα Πέδρο Γαγιέσε.

Οι Περουβιανοί διαμαρτυρήθηκαν μετά το ματς για την αποβολή του Σαμπράνο, που όμως φάνηκε ορθή, ενώ ο Βάργας πέτυχε κι άλλο γκολ που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η πίεση που πρόκειται να δεχθούν οι παίκτες της Χιλής από τις προσδοκίες ενός έθνους που δεν έχει ποτέ πανηγυρίσει κάποιον διεθνή τίτλο θα είναι τεράστια αυτές τις ημέρες μέχρι τον τελικό. Οποιος παρατήρησε τους νωθρούς πανηγυρισμούς των διεθνών της Λα Ρόχα μετά το σφύριγμα της λήξης και την καθαρή τους νίκη επί του Περού, καταλαβαίνει πόσο βάρος ένιωθαν ήδη από τους 45.000 οπαδούς στις εξέδρες του Εστάδιο Νασιονάλ του Σαντιάγο, κι αυτό θα αυξάνεται κάθε μέρα.

Οι φίλαθλοι που θα κατευθυνθούν στο Εστάδιο Νασιονάλ για τον τελικό το Σάββατο το απόγευμα θα περάσουν από τη Λεωφόρο Ελλάδος για να φτάσουν στο γήπεδο όπου η Χιλή έδωσε όλα τα παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση. Η «Αβενίδα Γρέσια» είναι μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες του Σαντιάγο, με μήκος 13 χιλιομέτρων, και ονομάστηκε έτσι λόγω εγγύτητας στο επίκεντρο του αθλητισμού για τους Χιλιανούς, που τους συνδέει έτσι με την κοιτίδα του ολυμπισμού.

Εκεί, στη συνοικία Νιουνιόα, υπάρχουν επίσης η Πλατεία Ελλάδος, αλλά και ο σταθμός «Ελλάδα» (Γρέσια) του μετρό του Σαντιάγο, στον οποίον εκτίθεται ομοίωμα της ζωφόρου του Παρθενώνα που δώρισε το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού το 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή