Σε «ασφυξία» και το ποδόσφαιρο

Σε «ασφυξία» και το ποδόσφαιρο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι επαφές της Σούπερ Λίγκας για χορηγική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, μετά τη χθεσινή απόφαση του συνεταιρισμού, που χαρακτήρισε την πρόταση του οργανισμού «εξαιρετικά χαμηλή και μη αποδεκτή».

Η πρόταση του ΟΠΑΠ είναι 10 εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων, με κατανομή που έχει γίνει από την ίδια, τέσσερα εκατ. ευρώ ως κεντρική χορηγία και δύο εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για κοινές δράσεις κατά της βίας και άλλων παθογενειών του αθλήματος.

Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση και με απάντηση που θα στείλουν να αντιπροτείνουν αύξηση περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ καθώς και ποσοστό από το στοίχημα περίπου 5%. Παράλληλα, συνέστησαν επιτροπή προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις εκτός ΟΠΑΠ και συμφώνησαν προκειμένου μέσω των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να έρθουν σε επαφή για χορηγία στη φανέλα με τους μεγάλους χορηγούς τους.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, τέθηκε θέμα, όπως και τον περασμένο Απρίλιο, σχετικά με τη σχέση του ΟΠΑΠ, της ΑΕΚ και του Δ. Μελισσανίδη. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι υπάρχει «ασυμβίβαστο» και γι’ αυτό έχει προβεί σε καταγγελία στην ΕΕΑ η οποία αναμένεται ν’ αποφασίσει αύριο.

Το χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας δεν έμεινε ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις στη χώρα. Ο Πανιώνιος ζήτησε και έγινε δεκτό να σταλεί αίτημα προς την ΕΠΟ προκειμένου να μην εκδίδονται από τις αρμόδιες επιτροπές αποφάσεις που αφορούν οφειλές σε ποδοσφαιριστές κ.ά. και να μην εκδικάζονται υποθέσεις με παρόμοιο αντικείμενο, έως τις 12/7.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία σε ατζέντηδες ποδοσφαιριστών και κατά πληροφορίες αρκετοί φέρονται να έχουν ζητήσει υπογραφή νέων συμβολαίων, στα οποία θα υπάρχουν όροι διασφάλισης των αμοιβών τους. Οπως για παράδειγμα, ότι «σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος της χώρας, ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να πληρώνεται στο νόμισμα που προβλέπεται στην τρέχουσα συμφωνία». Επιπλέον, φέρονται να ζητούν οι πληρωμές να γίνονται σε λογαριασμούς του εξωτερικού και κατά προτίμηση σε δολάρια.

Κατά τα λοιπά, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε η έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί στις 22/8, η λήξη του Α΄ γύρου στις 19/12, η έναρξη του Β΄ γύρου στις 2/1/2016 και το τέλος της κανονικής περιόδου στις 17/4/2016. Τα πλέι οφ να ξεκινήσουν στις 4/5 και θα ολοκληρωθούν στις 22/5 2016. Η αστυνομία ζήτησε να πάρουν κλειδάριθμο για να μην αγωνίζονται την ίδια ημέρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ.

Η κλήρωση θα γίνει στα μέσα του μήνα. Τέλος, λόγω του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός, Στ. Κοντονής, υπέγραψε απόφαση με την οποία αναστέλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015. Από την αναστολή εξαιρούνται οι αθλητικές διοργανώσεις: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Mountain, Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ποδοσφαίρου (U19).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή