Συνεχίζει με Μαρκαριάν η Εθνική

Συνεχίζει με Μαρκαριάν η Εθνική

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Σέρχιο Μαρκαριάν, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Ο κ. Γκιρτζίκης, παρά τον αναπάντεχο και οδυνηρό αποκλεισμό από το Euro 2016, θεωρεί ότι οι ευθύνες δεν βαραίνουν τον Ουρουγουανό προπονητή, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ανέλαβε την ομάδα σε μια αντικειμενικά δύσκολη καμπή, αλλά οφείλονται στις αλλαγές που συντελέστηκαν κατά τη μετάβαση από την «εποχή Σάντος» στη σύντομη «περίοδο Ρανιέρι».

Το συμβόλαιο της ΕΠΟ με τον Μαρκαριάν λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τότε ο Ουρουγουανός θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, ενώ δεν αποκλείεται η συνεργασία των δύο πλευρών να συνεχιστεί και μετά τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε η ΕΠΟ «στη διάρκειά της συνάντησης έγινε μια αποτίμηση της συνεργασίας του κ. Μαρκαριάν με την ΕΠΟ από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα και μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις επί του σχεδιασμού για όλες τις Εθνικές Ομάδες, στη βάση σχετικών προτάσεων που κατέθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, καθώς, όπως συμφώνησαν αμοιβαία, το εφετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει περιθώριο διακοπών».

Η πραγματικότητα είναι ότι ερχομός του Σέρχιο Μαρκαριάν στις αρχές του έτους, ως αντικαταστάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος συνδέθηκε με τη χειρότερη εικόνα της Εθνικής από το 2004 και μετά, αποδείχθηκε εκ των αποτελεσμάτων ότι δεν έφερε την πολυπόθητη αλλαγή ούτε αγωνιστικά αλλά, κυρίως, ούτε ψυχολογικά. Ωστόσο, από τη στιγμή που το τρένο της πρόκρισης έχει οριστικά χαθεί, δεν τίθεται θέμα προπονητή, αφού ουδείς πιστεύει ότι η εικόνα της ομάδας θ’ αλλάξει με την έλευση ενός νέου εκλέκτορα.

Αντιθέτως, προβλήματα έχουν επισημανθεί σε θέματα όπως η αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών, ενώ υπό συζήτηση είναι ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας των Εθνικών ομάδων.

Στις 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η Εθνική θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA που θα ανακοινωθεί στις 9 Ιουλίου. Η πτώση οφείλεται στο ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει για ένα χρόνο και ειδικότερα για εννιά ματς μακριά από τις νίκες (τελευταία στις 24/6/2014 στο Μουντιάλ με την Ακτή Ελεφαντοστού), ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε οκτώ αγώνες έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ και μετρά πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Οι επόμενοι αγώνες για την προκριματική φάση του Euro 2016 είναι εντός έδρας με τη Φινλανδία στις 4/9 και εκτός έδρας με αντίπαλο τη Ρουμανία στις 7/9.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Γκούμα, εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή